Românii din Italia au sărit în ajutorul unui băiat de 14 ani rămas fără mamă. Laura a fost ucisă de un șofer beat

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Laura (stânga) și colegii de muncă / Sursă: lanazione.it
Foto: Laura (stânga) și colegii de muncă / Sursă: lanazione.it

Românii și italienii din Viareggio s-au mobilizat pentru a sprijini un băiat după ce mama sa a murit într-un accident tragic, survenit acum câteva săptămâni.

Laura Chiricuță, în vârstă de 38 de ani, a decedat într-un accident rutier la Viareggio, în dimineața zilei de 25 august. În jurul orei 6, Laura, care se îndrepta spre Lido de la Torre del Lago, a fost lovită mortal de un șofer de 26 de ani, testat pozitiv la alcool. Șoferul este acum cercetat pentru ucidere din culpă.

În urma tragediei, comunitatea din Viareggio, precum și cea românească, s-au mobilizat pentru a oferi suport fiului ei, Matteo, în vârstă de 14 ani, și familiei, scrie cotidianul La Nazione. 

Rossano Zanella, proprietarul barului Universo 24, unde Laura lucra de trei ani, a declarat: „Laura a reușit să semene atât de multă dragoste și a lăsat o amintire frumoasă celor care au cunoscut-o. Ceea ce putem face pentru a-i onora memoria este să stăm alături de fiul ei, de care ea și-a dedicat toată viața fiind un umăr pentru el”.

Comunitatea a organizat strângeri de fonduri pentru a susține visurile lui Matteo, încurajate de Laura. „Din acea zi, am adunat și cerut sprijin pentru Laura și familia ei: de la colegi, care sunt ca o familie extinsă, de la clienți, de la prieteni”, a adăugat Zanella.

Familia Chiricuță mulțumește tuturor celor care au oferit sprijin în aceste momente dificile. Un mesaj special de mulțumire se adresează colegilor lui Matteo, profesorului Deviitino, lui Gionie și Miriam, familiei Revagnan, precum și altor membri ai comunității și asociațiilor care au contribuit la susținerea familiei în această perioadă grea.

Șoferul care a ucis-o pe Laura este un tânăr de 28 de ani. Băiatul avea o alcoolemie de șase ori peste limita legală

 

Reamintim că Laura Chiricuță și-a pierdut viața într-un accident rutier petrecut în Viareggio, la intersecția dintre Via Vinci și Via Buonarroti. Femeia circula cu scuterul către locul de muncă atunci când a fost lovită de o Dacia Sandero condusă de un tânăr de 28 de ani din Poggibonsi. Potrivit anchetatorilor de la poliția municipală din Viareggio, șoferul avea o alcoolemie de șase ori peste limita legală, fiind testat pozitiv la un control de rutină.

Incidentul a avut loc când tânărul nu s-a oprit la semnul de oprire situat în direcția munte-mare. Coliziunea a distrus scuterul pe care se afla Laura Chiricuță, iar vehiculul implicat a continuat să circule înainte ca șoferul să coboare și să părăsească locul accidentului în stare de șoc. Polițiștii l-au găsit la scurt timp și l-au supus unui test de alcoolemie, confirmând astfel nivelul extrem de ridicat de alcool în sânge.

Martorii oculari, șocați de cele întâmplate, au reacționat cu furie, strigând "criminalul" către mașina care și-a continuat drumul pentru câțiva metri după coliziune. 

Tânărul de 28 de ani este acum acuzat de ucidere rutieră agravată și conducere sub influența alcoolului. Permisul său de conducere a fost suspendat, iar mașina confiscată. Deși se află în libertate, autoritățile nu consideră că există riscul de a repeta infracțiunea sau de a fugi de justiție.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar poliția verifică filmările de la camerele de supraveghere pentru a clarifica prezența altor persoane în vehiculul implicat în accident. De asemenea, sunt analizate informațiile oferite de martori, care au menționat că ar fi fost patru ocupanți în mașină. Dosarul se află în prezent pe masa procurorului Paola Rizzo la Parchetul Lucca. Citește mai multe informații aici

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel