Românii din Italia cu venituri mici pot beneficia de cardul social ”Dedicat ție”. Fiecare familie va primi 500 de euro

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Guvernul italian vine în ajutorul locuitorilor aflați în dificultate financiară pe fondul crizei economice. 

Italia introduce un nou card social, numit „Dedicat ție”, destinat familiilor aflate în dificultate economică severă. Această măsură face parte din Legea bugetului 2023 și a fost extinsă în 2024, fiind destinată achiziționării de produse alimentare de bază, combustibil sau abonamente pentru transportul public local.

Cardul social, va fi disponibil din septembrie 2024 și va oferi o contribuție economică de 500 de euro per unitate familială. Beneficiarii vor primi carduri de plată electronice preplătite și reîncărcabile emise de Poșta Italiană. Aceste carduri vor putea fi utilizate pentru cumpărarea produselor alimentare de bază de la magazinele participante și vor fi distribuite prin oficiile poștale autorizate. În total, vor fi alocate 1.330.000 de carduri, fiecare fiind nominativ și activat cu contribuția. Prima plată trebuie efectuată până la 16 decembrie 2024, iar sumele trebuie utilizate în întregime până la 28 februarie 2025.

Beneficiarii nu trebuie să depună cereri. Aceștia vor fi selectați automat pe baza cerințelor, care includ înregistrarea tuturor membrilor familiei la registratura municipală și o certificare ISEE ordinară cu un indicator anual sub 15.000 de euro. Lista beneficiarilor va fi disponibilă pentru municipalități printr-o aplicație web specifică, până la 24 iulie 2024.

Totuși, cardul social NU se aplică familiilor care beneficiază de ajutoare economice de la 4 iunie 2024, inclusiv venitul de bază, indemnizația de includere, cardul de cumpărare sau alte măsuri de sprijin social. De asemenea, familiile în care cel puțin un membru primește asigurări sociale pentru ocuparea forței de muncă, indemnizație de șomaj pentru colaboratori, indemnizație de mobilitate, fonduri de solidaritate sau alte forme de sprijin salarial pentru șomaj involuntar nu sunt eligibile pentru acest card.

Zilele trecute, INSP a anunțat că locuitorii cu venituri restrânse pot aplica în continuare pentru Cardul de Achiziție în valoare de 40 de euro lunar. Mai exact, Cardul de Achiziție oferă un sprijin financiar de 80 de euro la două luni pentru persoanele cu venituri mici, inclusiv pentru cei peste 65 de ani și familiile cu copii sub 3 ani, în baza unui ISEE scăzut. Acest card este destinat să ajute la acoperirea cheltuielilor cu alimente, medicamente și facturi. 

Pentru mai multe informații cu privire la Cardul de Achiziție dați click AICI

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel