Românii din Italia, lăudați de ministrul turismului Daniela Santanché

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii din Italia, lăudați de ministrul turismului Daniela Santanché
Românii din Italia, lăudați de ministrul turismului Daniela Santanché

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a avut la 19 iulie 2023, o reuniune cu ministrul turismului italian Daniela Santanché.

În cadrul întâlnirii a reieșit interesul reciproc pentru intensificarea schimburilor în domeniul turismului, atât prin creșterea numărului de prezențe înregistrate, cât și la nivel de bune practici în gestionarea acestui sector.

Discuțiile au relevat, de asemenea, importanța valorificării și a protejării patrimoniului cultural-turistic din ambele țări. Interlocutorii au agreat cu privire la oportunitatea elaborării unui document bilateral de cooperare în domeniul turismului care să faciliteze atingerea obiectivelor sus-menționate.

Ambasadorul Gabriela Dancău a evidențiat numărul semnificativ de conexiuni aeriene dintre cele două țări, de natură să stimuleze o mai bună cunoaștere reciprocă între cele două state. Turismul reprezintă nu numai un potențial vector de creștere economică, ci și unul de promovare a tradițiilor, ospitalității și a frumuseților naturale ale României.

 

Comunitatea românească, recunoscută pentru profesionalism și dedicație

 

În contextul în care Timișoara deține în 2023 statutul de Capitală culturală europeană, găzduind totodată una dintre cele mai importante comunități italiene din România, ambasadorul Gabriela Dancău a adresat ministrului Daniela Santanché invitația de a vizita țara noastră.

La rândul său, ministrul italian a exprimat satisfacție pentru preferința manifestată în rândul turiștilor români pentru destinațiile italiene renumite pentru cultură și gastronomie.

Nu în ultimul rând, ministrul Santanché a exprimat aprecierea pentru buna integrare a comunității românești din Italia, recunoscută pentru profesionalismul și dedicația în diferitele domenii de activitate pe care le desfășoară, dar și pentru valorile comune pe care le împărtășesc cu cetățenii italieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel