„Apel către un milion de români din Italia! Sunt informații că Ionel Arsene și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și ”Ginel” sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul Italian Brescia, pe strada Via Italia, unde au sediul unei firme de construcții. Sunt mulți români care lucrează în industria hotelieră, restaurante, construcții și care locuiesc în zona asta din Italia, puneți fotografia pe grupuri și raportați la poliție dacă îl identificați”, a scris Dana Hering pe pagina de Facebook.
„La data de 10 martie a.c., poliţiştii (...) au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Braşov”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Conform aceleiaşi surse, poliţiştii „desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”.
Ana Birchall: „De ce fug majoritatea condamnaților în Italia?”
Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a postat pe pagina de Facebook o informație potrivit căreia Ionel Arsene și cumătrul său au înregistrat o clădire din orașul Brescia, Italia, ca sediu al unei firmei de construcții.
„Din informațiile primite, inclusiv în inbox-ul acestei pagini, de la români de bună credință, se pare că Ionel Arsene, și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și ”Ginel” sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul Italian Brescia, pe strada Via Italia. Se pare că din 2019, Ionel Arsene împreună cu cumătrul său, Gheorghe Vlasie, au înregistrat o clădire din orașul Brescia, Italia, ca sediu al unei firmei de construcții.
De ce fug majoritatea condamnaților în Italia? Pentru simplu motiv că legislația din Italia este diferită de cea din România, iar cei care au o condamnare sub 4 ani, nu execută pedeapsa cu închisoarea. La dolce vita...cum se spune! Și, da, că și în cazul Alinei Bica, Ionel Arsene are o pedeapsă mai mare de 4 ani, însă în cazul în care va cere și va obține ispășirea pedepsei în Italia, se va reduce automat la 4 ani, urmând ca restul pedepsei să fie executat la domiciliu sau chiar în libertate, dacă instanța din Italia “constată că inculpatul nu reprezintă un pericol și nu există riscul de fugă...” Superb, nu?
Cam așa motivează o instanță italiană refuzul unei cereri primite din partea statului român! "La Romania è stata spesso sanzionata dalla Corte europea dei diritti dell’uomo per le mancate riforme dell’ordinamento giudiziario imposte al momento dell’ingresso nell’Unione europea: la giustizia è ritenuta ancora troppo dipendente dal potere esecutivo, e alcuni osservatori indipendenti hanno raccomandato agli Stati membri una moratoria delle estradizioni in Romania fino al superamento delle criticità."
Așa cum am scris și în postarea precedentă, sper totuși ca cineva în țara asta să aibă curajul să întreprindă măsurile legale care se impun, inclusiv modificarea legislației, astfel încât să se pună punct acestui fenomen al fugarilor!
P.S. Mă aștept ca după această postare trolii lui Arsene să înceapă să mă atace cu jigniri.. 1,2,3 start!”, a scris Birchall pe pagina de Facebook.
Ionel Arsene e de negăsit după ce a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Ar fi plecat în Italia
Preşedintele CJ Neamţ şi al filialei judeţene a PSD, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Braşov la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News