Românii din Madrid, invitați de Ambasada României în Spania, la concertul „Rezonanțe hispano-române"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Romanii din Madrid invitati de Ambasada Romaniei in Spania la concert
Romanii din Madrid invitati de Ambasada Romaniei in Spania la concert

Cu ocazia aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a vă invita, vineri, 9 aprilie 2021, începând cu ora 12.00, la Academia Regală de Arte Frumoase San Fernando din Madrid (Salón de actos), la concertul special „Rezonanțe hispano-române". Intrarea este liberă, accesul în sala de concerte este permis în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Pe scena va urca Cvartetul Orchestrei de Cameră a României, concerul fiind un omagiu adus muzicii române și spaniole, și tuturor celor care au contribuit la fundamentarea relațiilor româno-spaniole

Evenimentul, organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei si Institutul Cultural Român de la Madrid, se desfășoară în cadrul programului „România în muzică”, inițiat în 2020 în parteneriat cu Academia Regală de Arte Frumoase San Fernando din Madrid, una dintre cele mai reprezentative instituții culturale spaniole. 

Cvartetul Orchestrei de Cameră a României are în componență muzicienii Margarita Sikoeva, vioară, Laurențiu Lucian Grigorescu, vioară, Ana María Alonso, viola și Dragoș Alexandru Bălan, violoncel. Programul concertului conțne suite românești: sîSuita nr. 1 din Ardeal, Suita nr. 2 din Oltenia și Muntenia, Suita nr. 3 din Moldova. Aranjamente muzicale de Nicușor Silaghi / Cvartetul de coarde Transilvan, Juan Crisóstomo de Arriaga (1806-1826), Cvartetul nr. 1 în Re minor, Joaquín Turina (1882-1949), La oración del torero, op. 34 (Rugăciunea toreadorului).

Romanian Chamber Orchestra (RCO) se dorește a fi, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. În viziunea reputatului violonist Alexandru Tomescu și a violistului Cristian Andriș, directorii artistici ai Romanian Chamber Orchestra, proiectul constă în crearea unei orchestre de instrumente cu coarde formată din 22 de muzicieni. Unul din scopurile ansamblului este acela de a promova muzica clasică, compusă pentru această formulă orchestrală, interpretată la un nivel excelent comparabil cu cele mai bune orchestre de cameră din lume. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel