Românii fac din nou pagubă în Thassos: Patru turiști au plecat de la tavernă fără să plătească. Proprietarul: „Este din cauza căldurii și a alcoolului”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Un incident neplăcut a avut loc recent în insula Thassos, Grecia, unde un grup de patru turiști români, sunt acuzați că au mâncat la o tavernă locală și au plecat fără să achite nota de plată. 

Incidentul s-a petrecut la Restaurantul "Beautiful Alice" din Aliki, iar reacția proprietarilor localului nu a întârziat să apară. Este al doilea incident care are loc în Thassos și care implică români.

Citește și: Mai mulți români ar fi mâncat la o tavernă din Thassos și "au uitat" să plătească. Grecii au postat poze cu ei: "Dacă îi cunoașteți, să le spuneți să treacă pe la noi"

 

Proprietarii au recurs la rețelele de socializare pentru a identifica "țeparii"

 

Într-o încercare de a remedia situația, reprezentanții restaurantului au postat pe rețelele de socializare imagini surprinse de camerele de supraveghere cu cei patru turiști, care par a fi două cupluri. În postarea distribuită pe un forum dedicat insulei Thassos, aceștia au apelat la comunitate pentru a-i ajuta să identifice persoanele în cauză.

Mesajul care însoțea fotografiile a fost unul direct, dar le-a dat șansa să-și repare greșeala: „Dacă îi cunoaște cineva sau stă la cazarea lor, vă rog să-i anunțați că au uitat să-și plătească factura!!!!!! Este complet de înțeles de ce se fac greșeli, din cauza căldurii și a consumului de alcool, dar este bine să le corectezi. Mulţumesc, domnule.”

Postarea a stârnit numeroase reacții din partea comunității online, în special din partea românilor care se aflau pe insulă sau care urmau să viziteze Thassos. Mulți dintre aceștia și-au exprimat indignarea față de comportamentul turiștilor și au subliniat că astfel de incidente pătează imaginea românilor în străinătate.

2. Foto: Face... (romani-hoti-thassos_33940900.png)

Reacții diverse din partea românilor

 

Comentariile la postarea respectivă au variat de la critici vehemente la încercări de a găsi explicații pentru incident. Unii români au fost revoltați, considerând că astfel de comportamente aduc prejudicii întregii comunități de turiști români.

„Din păcate, am văzut zilele trecute o știre la televiziunea din Grecia și era vorba despre același subiect și tot români erau, după cum au zis. Deci nu ar fi prima dată când se întâmplă așa ceva”, a comentat un utilizator.

Pe de altă parte, au fost și români care au sugerat că aceștia ar putea fi din Republica Moldova, menționând că ambele naționalități vorbesc limba română.

„Poate sunt moldoveni. Aveam aceeași limbă”, a scris un alt comentator, în încercarea de a nu generaliza vina asupra tuturor turiștilor români.

Dincolo de criticile aduse turiștilor "țepari", unii comentatori și-au exprimat compasiunea față de proprietarii tavernei și au încurajat comunitatea să ajute la rezolvarea incidentului într-un mod civilizat.

„Ce bătaie merită ăștia.. să mergi ca un rupt de foame și nu doar peste hotare, oriunde, să îți bați joc de munca depusă de oamenii de acolo, care doar ei știu câtă muncă depun zilnic. Beautiful Alice Restaurant in Aliki Thassos, sper că ați anunțat poliția, nu? Ăștia merită dați la pescăruși pe post de biscuiți! Dar probabil că le vor da pescărușii lor de mâncare de milă..”, a scris un alt utilizator indignat.

Până la momentul redactării acestui articol, nu se știe dacă cei patru turiști români și-au recunoscut fapta sau dacă au revenit la restaurant pentru a achita factura. Comunitatea online continuă să discute acest subiect, în speranța că cei vinovați vor fi găsiți și vor lua măsurile necesare pentru a-și repara greșeala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel