Românii îşi permit cele mai puține vacanțe din UE. Discrepanțe uriașe între țări

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Grecia_vacanta
Grecia_vacanta

România și Bulgaria sunt în vârful clasamentului Eurostat privind imposibilitatea de a pleca în vacanță. 

România și Bulgaria ocupă primele două poziții în cel mai recent clasament publicat de Eurostat, care analizează procentul populației ce nu își permite să petreacă o săptămână de vacanță departe de casă. Potrivit datelor, 60% dintre români și 44% dintre bulgari nu au posibilitatea financiară de a pleca în vacanță, evidențiind un dezechilibru semnificativ între țările din Uniunea Europeană.

Mai mult de jumătate dintre români nu își permit o vacanță anuală

 

Statistica plasează România pe primul loc în UE în ceea ce privește dificultatea populației de a accesa o vacanță anuală, urmată îndeaproape de Bulgaria și Ungaria, unde 43% din populație se confruntă cu aceeași problemă. În plus, România și Bulgaria înregistrează cele mai mici procente de persoane care au călătorit cel puțin o dată pe an, cu doar 28% din populație având această posibilitate.

Discrepanțe majore în interiorul Uniunii Europene

 

Numărul persoanelor care își permit o vacanță variază considerabil în UE, reflectând inegalități economice semnificative. Deși august este, pentru mulți europeni, luna dedicată deconectării și relaxării, pentru o mare parte din populație, vacanțele rămân un lux inaccesibil. Spre exemplu, în Spania, 33% din populație nu își permite o săptămână de vacanță, în timp ce în Italia acest procent este de 32%. Franța și Germania înregistrează valori mai mici, de 25%, respectiv 23%.

În contrast, doar 7,9% dintre norvegieni se confruntă cu limitări financiare în privința călătoriilor, subliniind discrepanțele majore existente în Europa.

Aceste date evidențiază inegalitățile economice profunde care persistă între diferitele regiuni ale Uniunii Europene.

romani-clasament-vacante-ue

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Citește mai departe

 

Litoralul românesc, raiul evazioniștilor. Un comerciant din Mamaia a scos bonul fiscal nr. 4 la ora 22.00 – VIDEO

 

Evaziunea fiscală pe litoralul românesc continuă să fie o problemă majoră, în ciuda eforturilor autorităților de a combate acest fenomen. Un bărbat aflat în vacanță în Mamaia a postat un videoclip pe TikTok în care a povestit că a cerut bon fiscal pentru plimbarea cu trenulețul în stațiune. Deși era ora 22.00, el a primit bonul cu numărul 4.

El spune că e frecvent acest comportament în rândul comercianților de la mare.

„Suntem în Mamaia și, legat de evaziunea fiscală pe care guvernul nu reușește deloc să o controleze, ce putem spune dacă, atunci când, de exemplu, te plimbi cu trenulețul de la un capăt la altul al stațiunii, deși este ora 10 seara, avem aici bonul fiscal numărul 4? Acest bon nu ar fi fost emis dacă nu insistam. Mai devreme luasem un porumb fiert, era 8 și ceva seara, și, cu toate acestea, deși locația este foarte frecventată, era bonul fiscal numărul 8. Ne mirăm de ce avem această evaziune, de ce avem aceste încasări reduse la bugetul de stat.”

Bărbatul spune că situația e de-a dreptul absurdă și face un apel la autorități să intensifice controalele în aceste cazuri, în contextul în care singura metodă la care apelează pentru a aduce bani în plus la buget sunt creșterile de taxe.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel