Publicitate
"În 1990 Oțelu Roșu avea 20 000 de locuitori. După ultimul reîncesământ, am ajuns undeva la 11 000 de locuitori, dar practic în oraș mai trăiesc doar vreo 8000. Diferența este în Italia, în Germania, în Spania. Din punctul acesta de vedere nu ne putem plânge, pentru că toți care au plecat trimit bani acasă, din străinătate. Toți și-au făcut case, le-au renovat. Există însă partea negativă a lucrurilor: copii crescuți fără părinți. În Oțelu Roșu au fost foarte mulți zidari buni, dar și sudori. Uzina aceea a produs foarte buni specialiști," a spus Lucian Suciu, secretarul orașului Oțelu Roșu.
Închidere cu semnul întrebării
Suciu se întreabă de ce a fost închisă această fabrică de succes care ajunsese la 500 de angajați și totul părea să meargă foarte bine.
"Înainte ca grupul Mechel să cumpere fabrica, intrase în insolvență. A fost modulată și apoi a fost privatizată. Cuptorul electric, oțelăria au cumpărat-o rușii de la Mechel. Prin 2007-2008, au avut și 500 de angajați, deci mergea foarte bine. 90 % din producție mergea la export. Nu înțeleg de ce a fost închisă fabrica," a mai spus Suciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News