Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni: „Oamenii trăiesc în beciuri. Nu au apă, curent, lumină"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Invazia militară abuzivă a Rusiei împotriva Ucrainei i-a schimbat viața și lui Radu Hossu. Până pe 24 februarie, era preocupat de răfuielile din politica românească.

După această dată, aproape toată atenția sa a mers către refugiații ucraineni care ajungeau la Brașov, unde Radu Hossu este consilier al viceprimarului Flavia Boghiu, și spre ceea ce se întâmplă pe frontul din țara vecină.

Apoi, a ajuns chiar el pe frontul din Ucraina, în unele dintre cele mai periculoase zone. A dus ajutoare umanitare, dar și echipamente pentru armata ucraineană.

Radu Hossu a explicat pentru PRESShub ce l-a determinat să se implice direct în lupta ucrainenilor cu rușii, a detaliat care a fost suma strânsă din donații de la români pentru ajutoare umanitare și echipamente și a povestit ce a trăit pe front, în localități ocupate până de curând de ruși, precum Bahmut.

„În ceea ce privește imaginea vieții din Bahmut, as asocia-o cu Cernobîl. Este un oraș pustiu, dezolant, gri, ras de către artileria rusească. Oamenii trăiesc în beciuri. Nu au apă, curent, lumină”, a spus Radu. 

 

Vezi și 

 

Un român, în prima linie în Ucraina: „Rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre”

 

Radu Hossu, un tânăr român care a ajuns cunoscut cu rezumatele lui cu privire la evoluția luptelor din Ucraina, se află acum în prima linie a frontului.

Radu Hossu a povestit pe pagina de Facebook cum a găsit „un gunoi” pe marginea drumului, făcând referire la unul dintre vehiculele militare pierdute de Rusia în luptă.

„Schimbăm poziția. Ieri am găsit o pisică. Acum am găsit un gunoi pe marginea drumului. N-am putut să nu mă opresc să-mi fac o poză cu ce-a mai rămas din ea.

Dacă se vede entuziasmul pe fața mea, este pentru că mă bucur când văd astfel de gunoaie. Și e plină Ucraina de ele. Ăsta a fost distrus acum cel mult 2 săptămâni, în blitzkrieg-ul Harkiv. Slava Ukraini!”, a scris românul pe pagina de Facebook.

„Jurnal de front (25.09 ora 01.50): Ca și în celelalte zile, bombardamentele sunt dimineața și seara. Deja parcă m-am obișnuit cu sunetul lor. Ieri noapte am avut contact la mai puțin de un km de noi, chiar după ce am postat jurnalul de ieri, în jurul orei 23.00. A fost un moment destul de intens, pentru că prin stație am aflat că mai multe plutoane aveau contact chiar lângă noi. Totul a durat mai puțin de 30 de minute, deci probabil erau ceva trupe rusești de recunoaștere”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel