Românul căutat de poliție în toată Germania, după un atac asupra a două femei, a fost prins în Spania

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Românul căutat de poliție în Germania (Foto: poliția din Germania/Bild)
Românul căutat de poliție în Germania (Foto: poliția din Germania/Bild)

Român reținut în Spania, după un jaf și o agresiune comise în Germania.

Ionuț P., un cetățean român în vârstă de 39 de ani, a fost reținut la granița dintre Spania și Portugalia, după ce a comis un jaf și o agresiune violentă în Siegen, Germania.

Incidentul a avut loc pe 23 septembrie 2024, când suspectul a intrat într-un apartament din cartierul Geisweid, folosind un cuțit pliabil de culoare închisă pentru a amenința și ataca două tinere. Victimele au suferit răni grave, iar una dintre ele a fost transportată de urgență la spital, unde a rămas internată.

Potrivit surselor citate de publicația BILD, imediat după atac, poliția din Renania de Nord-Westfalia a demarat o amplă operațiune de căutare a suspectului, implicând câini de urmărire, elicoptere și echipe de poliție. Deși suspectul a reușit inițial să scape, autoritățile au avertizat publicul că bărbatul este periculos și ar putea fi înarmat.

Românul a fost prins la granița dintre Spania și Portugalia

 

Pentru a facilita prinderea lui Ionuț P., poliția germană a colaborat strâns cu Biroul Federal de Investigații Criminale, emițând un mandat internațional de arestare. Eforturile autorităților au dat rezultate când suspectul a fost capturat la granița dintre Spania și Portugalia, în timp ce încerca să-și continue fuga. Deocamdată, nu au fost dezvăluite detalii suplimentare despre circumstanțele exacte ale reținerii.

Șeful poliției din districtul Renania de Nord-Westfalia, Andreas Müller, a lăudat echipa de investigație pentru succesul operațiunii. „Doresc să le mulțumesc anchetatorilor pentru acest succes remarcabil. Munca intensă din ultimele săptămâni a permis emiterea unui mandat internațional de arestare și, prin cooperarea europeană, am reușit să prindem fugarul”, a declarat Müller.

În prezent, autoritățile analizează dacă Ionuț P. va fi extrădat în Germania pentru a fi judecat sau dacă va fi condamnat în România. Decizia urmează să fie luată în următoarele zile.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel