Românul din Italia care a realizat o premieră istorică! „A fost singurul străin care a făcut așa ceva! Un om cu care ar trebui să ne mândrim astăzi este Florin”

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:

Ovidiu Burduşa, fost secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a transmis un mesaj despre Călin Florin, un român cu care ne mândrim.

Călin Florin, un român stabilit în Italia, a făcut parte din echipa restrânsă care a realizat lucrările din cripta unde a fost înhumat Papa Francisc.

Călin Florin a fost singurul străin dintr-un grup de muncitori compus în principal din italieni. Pe umerii a șapte italieni și a unui român a stat misiunea delicată de a închide mormântul fostului Suveran Pontif, operațiunea finalizându-se cu succes în jurul orei 3 dimineața.

„O muncă echivalentă perfecțiunii”, după cum a transmis Ovidiu Burdușa a vorbit despre contribuția deosebită a lui Călin Florin.

După evenimentele tensionate din trecut, cum a fost „Cazul Mailat” din 2007, comunitatea românească din diaspora a depus eforturi susținute pentru a schimba imaginea românilor peste hotare, prin respect, bună purtare și integrare activă în societățile gazdă.

Mormântul Papei Francisc, situat în Basilica Santa Maria Maggiore din Roma, poate fi vizitat de astăzi de către pelerini și turiști din întreaga lume.

Iată mesajul lui Ovidiu Burduşa:

 

„Români cu care ne mândrim. De fiecare dată când un român de-al nostru face o faptă rea în Italia sau în diaspora există un val de negativitate sau de frustrare la adresa noastră a celor mulți care suntem de ani de zile bine integrați în societatea locală. De menționat faptul că după “Cazul Mailat”, din Octombrie 2007, diaspora romanescă a făcut eforturi considerabile pentru a evita orice situație de acest fel!

Asta pentru că o mare parte din cei care locuim departe de țară avem copii care au schimbat mentalitatea gazdelor noastre prin bună credință, bună purtare și respect pentru poporul gazdă.

Se mai datorează această reușită: misiunilor diplomatice, asociațiilor românești și clerului prezent în aproape toată diaspora românească occidentală! Un om cu care ar trebui să ne mândrim astăzi este Florin. Nu știu dacă știți dar el a fost parte din echipa care a realizat toate lucrările din cripta unde a fost înhumat ieri Papei Francisc. O muncă care este echivalentul perfecțiunii!

Aprecierea noastră pentru el deoarece a fost singurul străin care a făcut parte din această echipă de muncitori! Pe umerii a 7 italieni și un român a stat misiunea închiderii mormântului Papei de la Roma cu succes, lucrările fiind terminate în jurul orei 3 dimineața! De astăzi mormântul fostului suveran pontif poate fi vizitat de pelerinii sau turiștii care ajung în Basilica Santa Maria Maggiore!

Succes mai departe dragă Călin Florin!”

 

După slujba oficiată în Piața Sfântul Petru din Vatican, sicriul Suveranului Pontif, care a murit luni la vârsta de 88 de ani, a fost dus la Bazilica Santa Maria Maggiore din centrul Romei. Această biserică dedicată Fecioarei Maria este locul în care suveranul pontif mergea adeseori pentru a se ruga înainte și după fiecare călătorie apostolică pe care o efectua în străinătate.

Ceremonia de înmormântare a început la ora locală 13:00 (11:00GMT) și s-a încheiat treizeci de minute mai târziu.

Peste 400.000 de persoane i-au adus suveranului pontif un ultim omagiu sâmbătă, asistând mai întâi la o slujbă grandioasă organizată în Piața Sfântul Petru - la care au participat numeroși șefi de stat și de guvern - și, apoi, de-a lungul traseului urmat de cortegiul funerar pe străzile din centrul Romei.

Sicriul a fost transportat de la Vatican la bazilica Santa Maria Maggiore într-un papamobil alb, decapotabil și cu geamuri transparente, astfel încât credincioșii reuniți în număr mare de-a lungul traseului, în special în proximitatea unor zone celebre din Roma, precum bulevardul Fori Imperiali, Colosseum și Piazza Venezia, să își poată prezenta omagiile.

Sicriul său a fost întâmpinat apoi de câteva mii de credincioși care s-au reunit în fața bazilicii romane Santa Maria Maggiore, situată în afara Vaticanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

pixel