Rondele de cartofi dulci la cuptor și piept de pui. O rețetă atât de gustoasă și rapid de făcut!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rondele de cartofi dulci la cuptor și piept de pui. O rețetă atât de gustoasă și rapid de făcut! / Foto: Captură video youtube
Rondele de cartofi dulci la cuptor și piept de pui. O rețetă atât de gustoasă și rapid de făcut! / Foto: Captură video youtube

Aceste felii fragede de cartofi dulci la cuptor sunt o garnitură perfectă pentru pieptul de pui tăiat subțire. Doar douăe ingredient principal și câțiva pași simpli, iar mâncarea e gata de servit!

Aceste felii de cartofi dulci la cuptor sau rondele de cartofi dulci sunt pur și simplu uimitoare! O garnitură delicioasă și super sănătoasă care se potrivește cu aproape orice, o completare excelentă mai ales lângă pieptul de pui.

Și sunt atât de ușor de făcut. Tăiați-i groși, amestecați-i cu ulei și condimente și coaceți-i. Cinci minute de pregătire și treizeci de minute în cuptor. Asta este tot!

 

Rondele de cartofi dulci - Ingrediente 

 

- 1 cartof dulce mare sau 2 cartofi dulci mici, aproximativ 450 g
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță de chimen măcinat
- 1/2 linguriță de coriandru măcinat
- 1/2  linguriță de fulgi de ardei iute roșu, după gust
- 1/2  linguriță de turmeric
-  sare de mare fină și piper negru măcinat după gust

 

Rondele de cartofi dulci - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o foaie mare de copt cu hârtie pergament sau folie de aluminiu.

Decojiți, spălați și uscați cartoful dulce. Tăiați-l în felii de 1 cm grosime. Așezați bucățile pe foaia de copt pregătită, undeva la mijloc.

Se condimentează: Turnați uleiul de măsline deasupra. Adăugați cățelul de usturoi ras și toate condimentele. Frecați feliile cu mâinile pentru a vă asigura că sunt toate acoperite cu condimente și ulei. Aranjați-le pe foaia de copt într-un singur strat.

Coaceți-le timp de aproximativ 30 de minute. Verificați înțepând cartofii dulci cu o furculiță. Ar trebui să fie moi, ușor caramelizați și ușor rumenite pe margini. Dacă nu sunt perfect moi, mai lăsați 5 minute și verificați din nou.

 

Piept de pui felii - Ingrediente 

 

- 4 piepți de pui sau 8 bucăți de piept de pui tăiate în felii subțiri, 700 g
- 2 linguri de ulei de măsline + mai mult după cum este necesar pentru fiecare metodă de gătit
- ½ linguriță de sare de mare fină 
- ¼ linguriță de piper negru măcinat
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță de oregano
- ¼ linguriță de praf de usturoi
- ¼ linguriță praf de curry

 

Piept de pui felii - Instrucțiuni

 

Tăiați pieptul de pui în felii: Așezați un piept pe o planșetă de tăiat și asigurați-vă că aceasta nu alunecă.  Țineți bucata plată cu o mână. Folosind un cuțit de bucătar ascuțit, tăiați pieptul în două pe orizontală, tăind cât mai uniform posibil.

Pentru ca bucățile să fie complet egale, bateți-le cu un ciocan de carne sau cu un obiect greu, cum ar fi o tigaie. Acoperiți feliile cu o bucată de folie de plastic și bateți-le până la o grosime uniformă, de aproximativ 1,2-2 cm grosime. Faceți-o ușor și uniform pentru a evita ruperea cărnii.

Așezați feliile într-un castron mare. Turnați uleiul deasupra și întoarceți bucățile pentru a le acoperi pe toate părțile. Adăugați toate condimentele și amestecați bine pentru a le acoperi.

Preîncălziți cuptorul la 220°C și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament sau folie de aluminiu. Coaceți puiul condimentat timp de aproximativ 12 minute. Verificați temperatura internă; ar trebui să fie de 74°C. Dacă nu este încă acolo, mai lăsați-l încă 2 minute și verificați din nou.

Prăjiți la tigaie: Încălziți 2 linguri de ulei (sau unt) într-o tigaie mare de fontă sau într-o tigaie. Gătiți feliile timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când temperatura internă ajunge la 74°C.

Prăjire în aer: Preîncălziți friteuza cu aer și pulverizați coșul cu spray de gătit. Așezați feliile în friteuza cu aer într-un singur strat. Gătiți-le timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Verificați temperatura internă deja după 10 minute.

Grătar: Preîncălziți grătarul la foc mare și ungeți grătarele cu ulei. Frigeți puiul marinat la grătar, cu capacul pus, timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este bine pătruns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel