Roșii delicioase, murate în pungă. Sunt gata într-o oră și dispar rapid de pe masă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Roșii delicioase, murate în pungă. Sunt gata într-o oră și se dispar rapid de pe masă. Sursa foto: depositphotos
Roșii delicioase, murate în pungă. Sunt gata într-o oră și se dispar rapid de pe masă. Sursa foto: depositphotos

Roșiile sărate sunt un hit de vară și este imposibil să nu gătiți. De aceea vă recomandăm o rețetă dovedită.

Publicitate

Într-o pungă, puteți săra nu doar castraveți, ci și roșii mici sau chiar dovlecei. Roșiile se fac într-un timp destul de rapid, aproape ca dintr-o oală și au un gust picant. Pot fi servite ca și gustare cu cartofi noi sau cu alte feluri de mâncare preferate.

Ingrediente:

roșii - 1 kg,

sare - 1 lingură,

zahăr - 0,5 linguri,

usturoi - 3 căței,

pătrunjel - 20 grame,

mărar - 20 grame,

boabe de piper negru - 3 bucăți,

boabe de ienibahar - 3 bucăți.

Vezi și: Tortul perfect pentru zilele călduroase de vară. Dulce, răcoritor și plin de fructe proaspete, o explozie de arome

 

Prepararea, pas cu pas

 

Alegeți roșii mici, coapte, dar nu moi sau deteriorate. Puteți lua și roșii cherry. Spălați-le și uscați-le pe un prosop sau un șervețel.

Îndepărtați codița. Pe partea opusă codiței, faceți o incizie superficială în formă de cruce abia vizibilă. Puneți roșiile într-o pungă cu fermoar sau într-o pungă obișnuită de plastic.

Atârnă o legătură de mărar în fața ușii de la intrare și vezi ce se întâmplă

Curățați usturoiul, spălați-l, tocați-l mărunt sau treceți-l printr-o presă. Adăugați usturoiul în punga cu roșii. Se spală verdeața, se usucă ușor din excesul de lichid, se taie și se pune în punga cu roșiile.

Adăugați sare, zahăr, boabe de piper și legați punga sau închideți fermoarul. Țineți ușor punga în mâini, astfel încât condimentele și ierburile să fie amestecate uniform.

Puneți punga de roșii într-un castron adânc și lăsați-o la temperatura camerei timp de o oră. În acest timp, este necesar să agitați pachetul de mai multe ori. Roșiile pot fi consumate într-o oră.

Pizza Ratatouille cu dovlecei, roșii și vinete. O rețetă savuroasă și sățioasă

Dacă aveți răbdare să țineți roșiile în pungă o zi sau două, acestea vor deveni și mai gustoase. În același timp, nu uitați să le agitați periodic. Desfaceți punga și transferați roșiile într-un borcan sau recipient și păstrați-le la frigider.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel