Publicitate
Uneori glumesc cu fiul meu când mă întreabă ce vom mânca și îi răspund: spanac pane, creveți pane, flori pane, friptură pane, cartofi pane. Și o dată i-am spus că vom mânca roșii pane. El, care este un mare fan al roșiilor, mi-a spus: 'Oh, Doamne! Mamă, da! Trebuie să fie senzațional de bune. Nu am mai mâncat până acum! Așa că, fără să staprea mult pe gânduri, făcut-o, iar de atunci e un fel nelipsit din lista garniturilor noastre preferate.
Roșiile pane sunt moi, cu o acrivie subtilă și sunt un acompaniament excelent pentru spaghete sau cartofi prăjiți. Mâncați-le la micul dejun fără garnituri. Felul de mâncare se prepară de obicei într-o tigaie, conform rețetei: cu brânză, aluat de ouă sau pesmet.
Vezi și: Pune acest ingredient în piureul de cartofi și se transformă radical. Secretul bucătarilor francezi
Roșii pane, cu brânză
Vă ofer o rețetă pentru a găti o gustare rapidă și delicioasă: roșii pane, cu brânză.
Prăjiți legumele într-o tigaie în ulei slab. Gustul felului de mâncare este ajustat prin adăugarea condimentelor necesare: usturoi uscat sau proaspăt, ras, piper negru, piper roșu măcinat.
Roșiile roșii și suculente în aluat de brânză sunt delicioase reci și calde.
Ingrediente:
4 roșii coapte;
150 g de brânză tare;
paprika uscată măcinată;
usturoi;
piper măcinat;
2 linguri de maioneză/smântână acră;
2 ouă de găină;
ulei de prăjit.
Înainte de a găti, clătiți fructele, scufundați-le în apă clocotită pentru câteva secunde și îndepărtați-le pielea.
Tăiați roșiile în felii de 5 mm grosime, presărați-le cu paprika, usturoi, piper măcinat.
Se prepară aluatul: se bat câteva ouă. Combinați amestecul de ouă cu două linguri de smântână/maioneză. Adăugați brânza rasă și amestecați bine. Amestecul nu trebuie să fie prea lichid, astfel încât să nu se scurgă de pe felii.
Asezonați aluatul de brânză cu sare sau adăugați sare separat la roșiile fierte.
Se încălzește o tigaie, se stropește cu ulei și se așteaptă până se încălzește bine.
Înmuiați fiecare cerc de roșii în amestecul de brânză și așezați-le în tigaia încinsă.
Gătiți roșiile în aluatul de brânză până când se rumenesc. Serviți acest aperitiv cald sau rece.
S-ar putea să îți placă și: Folosește usturoi copt în aceste preparate și nu vei da greș. Gust senzațional, garantat! - Rețetă bonus
Rețetă simplă de roșii pane: Gata imediat
Folosește această rețetă pentru a face un aluat simplu pentru roșii cu ou și fără brânză. Nu îndepărtați pielițele de pe fructe înainte de prăjire, dacă preferați.
Cel mai convenabil este să pregătiți totul într-o tigaie.
Veți avea nevoie de:
- 3 roșii;
- ou;
- 1 lingură de smântână;
- 2 linguri de făină;
- 1 linguriță de verdeață tocată;
- ulei de prăjit;
- sare, piper.
Se taie roșiile în cercuri subțiri de 3-5 mm grosime.
Se face un aluat gros. Se amestecă smântâna cu oul, făina și ierburile. Se sparg cocoloașele de făină, se condimentează cu piper și sare.
Înmuiați cercurile în amestec și prăjiți-le într-o tigaie fierbinte unsă cu unt. Serviți roșiile la prânz cu piure de cartofi. Sunt foarte apetisante și delicioase.
Roșii în aluat cu pesmet
Cea mai simplă rețetă de roșii înăbușite în aluat este să le prăjiți cu pesmet. Pulpa roșiilor rămâne suculentă și fragedă în pesmet. Crusta este făcută crocantă.
Un astfel de fel de mâncare este o gustare bună, un adaos minunat la orice masă, o gustare originală.
Ingrediente:
- 2 roșii;
- 2 ouă;
- pesmet;
- făină;
- sare;
- unt.
Ca de obicei, se spală legumele și se decojesc. Se taie în felii de jumătate de centimetru grosime.
Se bat ouăle într-un castron.
Turnați făina și pesmetul în boluri diferite.
Rulați feliile de roșii în făină, apoi înmuiați-le în aluatul de ouă. Se tăvălește fiecare felie în pesmet.
Se prăjește într-o tigaie încinsă și unsă cu unt. Când sunt gata, puteți asezona roșiile bătute cu sare.
Nu numai că aceste legume pot fi prăjite, dar pot fi și la cuptor - iată o rețetă de roșii la cuptor cu brânză.
---------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Roșii pane, la cuptor: O alternativă dietetică
Mai sănătoase decât roșiile prăjite, roșiile înăbușite în aluat și gătite la cuptor. Pregătiți aluatul cu multă brânză.
Se servesc calde sau reci. Foarte gustoase!
Produse necesare:
- 4 roșii;
- 120 g de brânză tare;
- 2 ouă;
- 2 linguri de smântână;
- 2 linguri de făină/amidon de porumb;
- 1 lingură de tărâțe de grâu;
- piper, sare, condimente;
- frunze de salată;
- ulei vegetal.
Se spală roșiile, se clătesc, se decojesc și se taie în cercuri.
Se amestecă smântâna cu ouăle, tărâțele, amidonul, condimentele, sarea și piperul într-un bol.
Se rade brânza pe o răzătoare fină și se adaugă la aluat. Se amestecă în aluat.
Se pun roșiile în tava unsă, se acoperă cu aluat. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 grade timp de 20 de minute.
Scoateți roșiile gata din cuptor, împărțiți-le în porții. Așezați fiecare pe o farfurie, pe o frunză de salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News