Publicitate
Rețeta de roșii umplute cu carne reprezintă o alternativă excelentă la roșiile umplute cu orez sau ton. Pot fi servite ca aperitiv sau prezentate ca parte a unui bufet de casă, eventual cu toate celelalte variante menționate.
Sunt umplute cu carne tocată, roșii, busuioc și parmezan, toate rumenite într-o tigaie și coapte la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.
Vezi și: Trei rețete de salată caprese pe care trebuie să le încerci vara asta. E gustarea perfectă
Umplutura poate fi personalizată cu alte ingrediente, cum ar fi diverse brânzeturi tari, care se topesc, sau șuncă fiartă tăiată în cubulețe. Este un preparat care poate fi servit cu pesmet deasupra, pentru un aspect gratinat perfect.
Un alt plus important al acestei rețete este lipsa glutenului, roșiile cu carne fiind perfecte pentru celiaci sau pentru cei cu intoleranță la gluten.
Iată rețeta de roșii umplute cu carne pas cu pas.
Ingrediente (pentru 4 persoane)
- 4 roșii mari
- 300 g carne de vită tocată mărunt
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2 pahar vin alb
- ulei de măsline extravirgin, după gust
- busuioc, după gust
- sare, după gust
- 30 g parmezan ras
- 1 ou
Mod de preparare
Începem prin a spăla roșiile și a le tăia capacul, adică partea în care se află tulpina, cu un cuțit ascuțit. Cu ajutorul unei linguri, se golește roșia, lăsând deoparte tot conținutul pe care îl vom folosi pentru a îmbogăți umplutura.
După ce roșiile au fost golite, se toacă pulpa cu un cuțit destul de fin, îndepărtând mai întâi o parte din semințe, care pot fi deranjante pentru unii meseni.
Tăiem un morcov și o ceapă șalotă și le rumenim cu puțin ulei într-o tigaie.
Citește și: Paste cu sos de vinete, un meniu de vară proaspăt și plin de culoare
După câteva minute, se adaugă carnea tocată și se rumenește. Se vinul alb și se lasă să se evapore complet, apoi se adaugă sare după gust. Se adaugă pulpa de roșii pe care am pregătit-o mai devreme, se reduce focul și se mai fierbe timp de 5-6 minute.
Se condimentează cu câteva frunze de busuioc tocate, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Apoi adăugăm parmezanul ras și un ou și amestecăm totul bine.
Așezați roșiile și vârfurile lor pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau într-o tavă de cuptor) și umpleți-le cu amestecul de carne.
Se adaugă un strop de parmezan și un strop de ulei pe fiecare, apoi se dau la cuptor.
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute la 180°.
După acest timp, roșiile noastre sunt gata să fie servite!
Poftă bună!
Sfaturi și variații
În această variantă, se pune un ou în umplutură pentru a lega mai bine amestecul. Dacă preferați să nu-l folosiți, puteți opta pentru o carne ceva mai grasă sau puteți adăuga o bucată de șunculiță la carnea tocată de vițel.
După ce scurgeți roșiile, lăsați-le cu capul în jos într-o strecurătoare pentru a le lăsa să piardă o parte din apa conținută.
------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News