Iată una din cele mai bune variante de prăjituri atunci când ai musafiri! De la mic la mare, toată lumea va fi încântată de desertul tău. O ruladă elvețiană cu lămâie incredibil de aromată, pe care toată lumea o adoră. Nu există surprize aici. Pandișpanul este pufos, fraged și dulce, iar umplutura este cu lămâie, cremoasă și puțin acrișoară.
Un desert frumos și ușor de preparat, plin de savoare și perfect pentru acest sezon. Și dacă vă plac prăjiturile cu ruladă, vedeți și Rulada Red Velvet, Rulada specială de Crăciun sau Rulada Snickers.
Ruladă cu blat de pandișpan și cremă de lămâie - Ingrediente
Crema de lămâie (Nota 1):
- 150 g unt nesărat
- 150 g zahăr
- un vârf de cuțit mic de sare
- 2 lămâi medii spre mari coajă și suc, Nota 2
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
Blat de pandișpan:
- 4 ouă mari
- 4 linguri de zahăr granulat, împărțite.
- ½ linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 3 linguri de făină integrală
- 3 linguri de amidon de porumb
- 2-3 lingurițe de zahăr pudră p
Ornamente:
- 1-2 lingurițe de zahăr pudră
- Fășii de lămâie, opțional
Ruladă cu blat de pandișpan și cremă de lămâie - Instrucțiuni
Se spală și se usucă lămâia. Se curăță mai întâi de coajă, apoi se taie în două și se stoarce sucul. Puneți untul tăiat cubulețe, zahărul, sarea, coaja de lămâie și sucul într-un bol termorezistent.
Aduceți o cratiță cu apă la un clocot ușor. Așezați castronul deasupra; fundul acestuia nu trebuie să atingă apa. Încălziți ingredientele, amestecând des, până când zahărul se dizolvă.
Între timp, bateți ouăle și strecurați-le într-un alt castron mic. Adăugați-le în amestecul de zahăr și amestecați continuu până când se îngroașă ușor și devine opac. Ar trebui să puteți trasa o traiectorie cu degetul pe crema de pe lingură.
Transferați crema de lămâie într-un bol curat, puneți o bucată de folie alimentară direct pe suprafața ei și lăsați să se răcească complet.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
Separați ouăle. Bateți albușurile cu un vârf de sare până când devin destul de tari. Adăugați treptat 2 linguri de zahăr granulat și bateți până când devin lucioase și tari. Se lasă deoparte.
Într-un alt bol, bateți gălbenușurile de ou și 2 linguri de zahăr până devin spumoase. Se amestecă făina, praful de copt și amidonul de porumb și se strecoară totul peste amestecul de gălbenușuri de ou și zahăr. Adăugați 1/3 din albușurile de ou și încorporați. Adăugați restul de albușuri și încorporați-le ușor.
Întindeți aluatul în tava de copt pregătită și coaceți timp de 8-10 minute până când devine auriu. Între timp, se pune un prosop de bucătărie curat pe masă și se presară cu zahăr pudră. Întoarceți prăjitura coaptă pe prosopul de bucătărie cu hârtia de copt în sus. Desprindeți cu grijă hârtia pergament, apoi rulați imediat tortul cu ajutorul prosopului. Lăsați-l să se răcească complet (va dura aproximativ 1 oră).
Se asamblează tortul de ruladă:
Întindeți uniform pe el crema de lămâie.
Se rulează din nou tortul. Se înfășoară în folie de plastic/folie adezivă și se așază pe un platou.
Se dă la frigider timp de 2 până la 4 ore sau până se întărește frumos. Îndepărtați folia de plastic și așezați tortul înapoi pe platoul de servire.
Se pudrează cu zahăr pudră și se decorează cu felii de lămâie (dacă se dorește).
Note
Utilizați întotdeauna un cântar de bucătărie digital în coacere, garantează pentru cele mai bune rezultate.
Este de preferat să folosiți lămâi organice, necercetate, deoarece veți avea nevoie de coajă.
----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News