Ruladă de cartofi în stil italian. Se face cu ce ai prin casă și iese senzațională

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Rulada de cartofi se face cu ce ai prin casă și iese senzațională
Rulada de cartofi se face cu ce ai prin casă și iese senzațională

Dacă sunteți în căutare de idei pentru o cină în familie, rulada de cartofi cu prosciuto poate fi soluția ideală. Se face cu ce ai prin casă și iese senzațională. 

Simplu și gustos, acest preparat este perfect ca fel de mâncare individual sau servit cu o garnitură de legume. Chiar și cei mici îl vor adora și cu siguranță vor cere și a doua porție.

Rulada se face dintr-un amestec moale de cartofi fierți, parmezan și ouă umplute cu șuncă și cașcaval. Se prepară rapid și ușor. Singura atenționare este să strângeți bine hârtia de copt pentru a evita ca aceasta să se întindă prea mult în timpul gătitului.

Iată cum se face

Ingrediente pentru 6 persoane

- 700 g cartofi 
- 1 ou
- 90 g parmezan ras
- 200 g făină 
- sare după gust
- 100 g șuncă fiartă / prosciuto / ce mezel ai prin casă
- 150 g cașcaval tăiat în felii
- unt

Mod de preparare

 

Se pune o oală cu apă la fiert, apoi se adaugă sare și se fierb cartofii în coajă. După ce au fiert, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se pasează cu ajutorul unei prese de cartofi.

Se adaugă apoi restul ingredientelor: 60 g de parmezan ras, aproximativ jumătate din făină, un praf de sare și un ou.

Se amestecă cu o lingură, apoi se adaugă restul de făină și se amestecă până când amestecul este moale, dar ferm.

Întindeți o foaie de hârtie degresată, pe care o ungeți cu puțin unt topit (acest pas servește pentru ca hârtia să nu se lipească de ruladă în timpul coacerii).

Transferați amestecul de cartofi și cu o spatulă sau cu mâinile ușor umede aplatizați-l într-o formă dreptunghiulară.

Așezați deasupra cașcavalul feliat și presărați puțin parmezan ras.

La final, adăugăm șunca sau prosciuto astfel încât să acopere întreaga suprafață.

Înfășurăm totul cu ajutorul hârtiei de copt și închidem bine părțile laterale.

Strângem bine pentru ca să nu-și piardă prea mult forma în timpul gătitului.

Transferăm rulada într-o tavă de copt și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 35-40 de minute. Dacă folosim un cuptor static, prelungim timpul de coacere cu aproximativ 5-10 minute.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Un truc pentru a preveni ca rulada să nu-și iasă din formă în timpul coacerii este să o rulăm strâns în hârtie de copt și apoi să o coacem în interiorul unei forme de chec.

În loc de șuncă fiartă puteți opta pentru alte mezeluri la alegere, cum ar fi prosciuto sau mortadella.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel