Ruladă de pui cu spanac, ciuperci și sos Alfredo, un preparat foarte gustos pentru masa de Paște. Este gata în 15 minute!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ruladă de pui cu spanac, ciuperci și sos Alfredo, un preparat foarte gustos pentru masa de Paște. Este gata în 15 minute! / Foto: Captură video youtube
Ruladă de pui cu spanac, ciuperci și sos Alfredo, un preparat foarte gustos pentru masa de Paște. Este gata în 15 minute! / Foto: Captură video youtube

Oferiți pieptului de pui simplu un upgrade, umplându-l cu ciuperci și spanac, toate acestea combinate într-o ruladă acoperită cu un strat crocant de pâine și cu sos Alfredo cremos.

Această ruladă de pui cremos cu spanac și ciuperci este suculentă și plină de atâta savoare. Pare că a durat o zi întreagă pentru a fi preparată, dar necesită doar 15 minute de pregătire efectivă.

Ruladă de pui cu spanac, ciuperci și sos Alfredo - Ingrediente

 

- ulei vegetal
- 130 grame de ceapă, tăiată mărunt
- 100 grame de ciuperci brune, tocate mărunt
- 3 piepți de pui, dezosate și fără piele
- 3 lingurițe de piper negru, împărțite
- 3 lingurițe de sare, împărțite
- 3 lingurițe de condimente Italiano, împărțite
- 20 grame de spanac mic, tocat și împărțit
- 2 ouă, bătute
- 200 grame de pesmet panko

 

Sos Alfredo - Ingrediente

 

- 40 grame de unt
- 20 grame de pătrunjel, tocat fin
- 3 linguri de cremă de brânză
- 2 lingurițe de praf de usturoi
- 120 grame de lapte
- 120 grame de parmezan ras
- o linguriță de piper negru măcinat

 

Ruladă de pui cu spanac, ciuperci și sos Alfredo - Metodă de preparare 

 

Încălziți o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și ciupercile. Se amestecă bine și se gătește timp de 2-3 minute. Transferați amestecul într-un bol și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei timp de cel puțin 20 de minute.

Se condimentează ambele părți ale fiecărui piept de pui cu câte o linguriță de piper negru, sare și condimente Italiano. Așezați fiecare piept de pui, unul câte unul, între 2 foi de folie de plastic sau într-o pungă de congelare cu fermoar. Nu bateți pieptul prea tare. S-ar putea rupe pieptul în bucăți. În mod ideal, doriți piepții de pui aplatizați cu grosime uniformă.

Așezați un piept de pui pe o nouă foaie de folie de plastic. Adăugați spanacul deasupra pieptului de pui.

Rezervați 1-2 linguri din amestecul de ciuperci și ceapă, apoi adăugați o treime din amestecul de ciuperci și ceapă deasupra. Asigurați-vă că răspândiți uniform umplutura, lăsând o margine de un cm.

Rulați bine puiul și înfășurați-l strâns în folie de plastic. Odată înfășurat, prindeți cele două capete ale foliei de plastic și înfășurați-le pentru a le răsuci și a le face foarte strânse. Folosiți cleme de plastic pentru a fixa ambele capete. Repetați acești pași cu ceilalți doi piepți de pui.

Transferați rulourile de pui în frigider și lăsați-le să se întărească timp de 30-60 de minute.

 

Sosul Alfredo - Rețeta pas cu pas

 

Topiți untul într-o cratiță antiaderentă la foc mediu. Adăugați pătrunjelul tocat și amestecul de ceapă și ciuperci rezervat. Gătiți timp de două minute până când sfârâie și devine aromat.

Adăugați crema de brânză și pudra de usturoi. Se amestecă bine și se gătește încă un minut. Adăugați laptele și continuați să amestecați pentru ca sosul să formeze o textură uniformă. Adăugați brânza parmezan și piperul negru. Se amestecă bine pentru a se combina și se gătește încă un minut. Veți observa că amestecul începe să se îngroașe puțin.

Se ia de pe foc și se transferă sosul într-un bol curat.

 

Pregătiți rulada de pui:

 

Scoateți rulourile de pui din frigider și îndepărtați folia de plastic. Luați două farfurii de mică adâncime și adăugați ouăle în una și pesmetul panko în cealaltă. Scufundați fiecare rulou de pui în ouăle bătute (ouăle bătute acționează ca un lipici pentru a acoperi rulourile de pui cu pesmet). Apoi, se tăvălesc în panko și se acoperă complet. Dacă vă place un strat mai gros de pâine, puteți înmuia de două ori în ouăle bătute și apoi din nou în pesmet.

Gătiți rulourile de pui pane într-unul din cele 3 moduri:

Prăjire: Încălziți ulei într-o oală la foc mediu timp de 3-4 minute, până când ajunge la 170°C. Prăjiți rulourile de pui pane în uleiul încins timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până când exteriorul este de un maro auriu uniform și temperatura internă atinge 74°C.

Prăjire în friteuza cu aer: Pulverizați puțin ulei peste rulourile de pui pentru a vă asigura că acestea primesc acel strat auriu. Gătiți în friteuza cu aer la 200 grade Celsius timp de 25 de minute. Întoarceți rulourile de pui la jumătatea coacerii.

Coacere: Pulverizați puțin ulei peste rulourile de pui pentru a vă asigura că acestea capătă un strat auriu. Gătiți-le în cuptorul preîncălzit la 250 timp de 25 de minute. Întoarceți rulourile de pui la jumătatea coacerii.

Răciți rulourile de pui pe un grătar de răcire timp de 5 minute. Se taie în felii și se toarnă deasupra sosul Alfredo.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel