Ruladă Red Velvet - se face mai usor decât ai crede și are un gust genial

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Ruladă Red Velvet - se face mai usor decât ai crede și are un gust genial
Ruladă Red Velvet - se face mai usor decât ai crede și are un gust genial

Pentru a sărbători Crăciunul cu stil, rulada Red Velvet este prăjitura care nu poate lipsi de pe masă în acestă zi de sărbătoare.

Red Velvet este una dintre cele mai cunoscute prăjituri americane, acum răspândită și apreciată peste tot în lume. Astăzi vă propunem o ruladă red velvet, un preparat apetisant care se face mai ușor decât ai crede. 

Exterior de catifea roșie și umplutură albă și spumoasă în interior: combinația perfectă pentru un desert de Crăciun. Rulada Red Velvet, care își datorează culoarea prezenței colorantului alimentar, este umplută cu o cremă delicioasă, zahăr pudră și cremă Philadelphia.

Vezi și: Biscuiți cu alune de pădure - preparatul perfect atunci când ești în criză de timp. Ies delicioși!

Ingrediente 

 

- 4 ouă medii

- 110 g zahăr

- 120 g făină 00

- 50 g unt topit

- 1 lingură de pudră de cacao amară

- 1 linguriță rasă de colorant alimentar roșu

- 1 linguriță sau o fiolă de esență de vanilie 

- 1 linguriță de praf de copt

Pentru umplutură:

- 200 ml de smântână proaspătă pentru frișcă

- 50 g zahăr pudră

- 250 g cremă philadelphia 

Mod de preparare

 

Întâi începem să pregătim aluatul: combinăm cele 4 ouă cu zahărul și le batem cu ajutorul unui mixer electric timp de aproximativ zece minute, până când se obține un amestec ușor și omogen.

Adăugăm o linguriță rasă de colorant roșu (se ajustează în funcție de culoarea pe care doriți să o obțineți) și continuăm să amestecăm. Încetul cu încetul adăugăm și făina cernută. La final adăugăm în amestec pudra de cacao amară cernută, esența de vanilie, praful de copt cernut și untul topit.

Turnăm amestecul rezultat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl nivelăm bine, dându-i o formă dreptunghiulară. Coacem la 180° timp de 10-15 minute.

După ce s-a copt, se răstoarnă pe o nouă foaie de hârtie de copt, umezită și stoarsă bine, se îndepărtează hârtia folosită la coacere și se rulează aluatul, închizând bine părțile laterale ale hârtiei. Lăsați rulada să se răcească complet.

Acum vom face umplutura: batem frișca cu zahărul pudră, adăugăm Philadelphia și amestecăm bine, folosind mereu mixerul.

După ce s-a răcit, deschidem ușor rulada și o umplem cu crema proaspăt preparată.

O închidem din nou și o lăsăm să se compacteze în frigider pentru cel puțin 30 de minute. 

După ce a trecut acest timp, rulada Red Velvet este gata să fie decorată cu zahăr pudră, tăiată și servită.

Poftă bună!

Dacă doriți o nuanță mai intensă de roșu, veți avea nevoie de 2 lingurițe de colorant alimentar.

Se păstrează rulada în frigider.

Vezi și: Dacă ai câteva felii de pâine în casă și niște brânză, faci cel mai tare preparat

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel