„Acţionând la ordinul Bruxelles-ului, Irlanda duce o campanie agresivă de propagandă antirusă”, a afirmat Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, explicând punerea în aplicare a acestor sancţiuni ce vizează 52 de personalităţi irlandeze.
Alături de Martin pe lista persoanelor supuse sancţiunilor figurează ministrul irlandez al afacerilor externe şi al apărării Simon Coveney, ministrul finanţelor Paschal Donohoe, precum şi senatori şi deputaţi.
„Guvernul irlandez susţine necondiţionat măsurile restrictive unilaterale puse în aplicare de Uniunea Europeană împotriva unor cetăţeni ruşi şi care vizează să izoleze ţara noastră pe scena internaţională”, a denunţat ministerul rus.
Ofensiva rusă în Ucraina, declanşată pe 24 februarie, a suscitat un val de condamnări pe plan internaţional şi o ploaie de sancţiuni împotriva Moscovei, care a replicat interzicând intrarea pe teritoriul său pentru sute de personalităţi occidentale.
Vezi și
Rusia încearcă să-şi motiveze soldaţii oferindu-le recompense între 100.000 și 300.000 de ruble pentru distrugerea armelor ucrainene
Ministerul rus al Apărării a publicat marţi o listă cu premiile în bani pe care le vor primi soldaţii ruşi care în conflictul din Ucraina reuşesc să distrugă arme ale trupelor ucrainene sau să neutralizeze mari efective ale acestora, recompense cuprinse între 50.000 şi 300.000 de ruble (între 800 şi 5.000 de euro), relatează agenţia EFE.
Astfel, cei care distrug drone, transportoare blindate, sisteme antiaeriene S-300 sau lansatoare multiple de rachete ale armatei ucrainene vor primi 50.000 de ruble.
Recompensa creşte la 100.000 de ruble pentru soldaţii ruşi care distrug tancuri şi ajunge la maximul de 300.000 de ruble pentru doborârea avioanelor de luptă ucrainene.
Pentru soldaţii ruşi care-şi aduc contribuţia la scoaterea din luptă a unor mari efective ale trupelor ucrainene premiul este de până la 100.000 de ruble.
Iniţiativa Ministerului rus al Apărării se înscrie într-o serie de măsuri menite să crească moralul şi motivaţia trupelor ruse angajate în războiul din Ucraina.
Lipsa motivaţiei a avut o mare contribuţie la slaba perfomanţă a armatei ruse, care în primele zile ale invaziei începute pe 24 februarie a reuşit să ocupe teritorii ucrainene întinse, dar între timp a fost nevoită în faţa rezistenţei sau a contraofensivelor ucrainene să se retragă de pe mai multe fronturi, mai întâi din jurul capitalei Kiev, apoi din regiunea nord-estică Harkov şi recent din nordul provinciei sudice Herson.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News