Aeroportul din Catellón primește rute către Italia, Portugalia, Belgia, Marea Britanie, România, Polonia și Ungaria, în așteptarea finalizării uneia către Germania.
Spania intenționează să facă rost de noi rute pentru turiști
Provincia Castellón va continua să nu beneficieze de zboruri directe de pe aeroport către Franța. Țara franceză este principala sursă de turiști străini în provincie. Eforturile Aerocas de a obține o rută către un oraș francez nu s-au transformat în rute către țara vecină, în ciuda faptului că în 2020 urma să fie lansată o conexiune cu Marsilia, dar a fost amânată din cauza izbucnirii pandemiei Covid.
Absența unui zbor direct spre Franța după opt ani de funcționare a aeroportului este un regres pentru atragerea turismului, care a devenit un pilon al vizitelor primite de provincie în ultimii ani. În cele mai multe cazuri, acești turiști sosesc cu mijloace proprii, în principal cu mașina.
Aerocas continuă să ia măsuri pentru a continua să conecteze aeroportul cu noi destinații. Acesta este cazul Germaniei, o altă destinație la care Castellón a tânjit mereu, dar fără noroc până acum. Cu toate acestea, șeful Consell, Ximo Puig, a pus deja bazele pentru activarea unei rute către Hanovra, în contextul angajamentului Volkswagen în Sagunto cu fabrica sa gigantică de baterii electrice.
Ruta București (România) - Castellón (Spania), printre cele mai vechi și utilizate
Alte două rute, cum ar fi Roma și Porto, vor permite italienilor și portughezilor să zboare spre Castellón, în timp ce conexiunea cu București (România) este una dintre cele mai utilizate de marea colonie românească care locuiește în provincia Castellón. Alte două conexiuni, cum ar fi Budapesta (Ungaria) și Katowice (Polonia), sunt alte două alternative pentru a atrage turiști din Europa de Est.
Dintre toate aceste rute, Londra și București sunt cele mai vechi conexiuni ale aeroportului, deoarece prima a început în toamna anului 2015, în timp ce ruta către capitala României a fost menținută, cu diferite companii aeriene, din vara anului 2016. De fapt, ambele conexiuni sunt extrem de populare.
Pe de o parte, turiștii britanici care vin în Comunitatea Valenciană, profitând de parcarea gratuită de la aeroportul din Castellón, iar pe de altă parte, numeroșii cetățeni români care locuiesc în provincia Castellón.
Greva operatorilor
Trebuie remarcat faptul că aeroportul din Castellón este unul dintre aeroporturile care, în fiecare luni, de la 30 ianuarie până la 27 februarie, va fi afectat de greva operatorilor celor 12 turnuri de control privatizate din Spania.
Sindicatele CCOO și USCA au declanșat greva după eșecul negocierilor cu patronatul APCTA (format din două companii, FerroNats și Saerco) cu privire la cel de-al patrulea contract colectiv pentru controlorii de turnuri liberalizate, din cauza dezacordului privind creșterea salariilor pentru anii următori.
Greva începe cu servicii minime cuprinse între 18% și 84%, potrivit rezoluției Ministerului Transporturilor. Pentru călătoriile care pot fi înlocuite cu alte mijloace de transport în comun în mai puțin de cinci ore, serviciile minime se situează între 18% în Castellón și 30% în Vigo, conform presei spaniole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News