S-a aflat ce a căutat Thomas Crooks pe Google înainte de încercarea de asasinat. A vrut să se inspire din alt atac

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Au ieșit la iveală noi informații despre Thomas Crooks, individul care l-a rănit pe Donald Trump. 

Thomas Crooks, tânărul care a încercat să-l ucidă pe candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, pe 13 iulie, căutase recent pe internet informații despre asasinarea președintelui american John F. Kennedy, a dezvăluit miercuri directorul FBI, Christopher Wray, citat de Reuters.

Analiza laptopului lui Thomas Crooks, un bărbat de 20 de ani care a tras asupra lui Trump, a arătat că acesta căutase pe Google "cât de departe se afla Oswald de Kennedy". Căutarea a fost făcută pe 6 iulie, în ziua în care Crooks se înregistrase pentru a participa la mitingul electoral din Butler, Pennsylvania, unde a comis atentatul, a precizat Wray în fața comisiei juridice a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Thomas Crooks a tras de opt ori spre Donald Trump

 

Harvey Lee Oswald este cel care l-a asasinat pe Kennedy pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas.

Spre deosebire de Oswald, care a reușit inițial să scape după atentat, Thomas Crooks a fost doborât de Secret Service, agenția care asigură protecția demnitarilor americani, după ce a tras opt focuri de armă.

Thomas Crooks a folosit o pușcă automată AR-15 cu pat rabatabil, ceea ce, potrivit lui Wray, a contribuit la faptul că nu a fost observat înainte de a-i răni pe Donald Trump și pe doi participanți la miting și de a-l împușca mortal pe altul.

În automobilul și locuința lui Thomas Crooks au fost găsite dispozitive explozive rudimentare, proiectate pentru detonarea de la distanță. El avea un transmițător în momentul în care a tras asupra lui Donald Trump, dar FBI consideră că nu ar fi reușit să detoneze dispozitivele.

În urma atentatului, directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat marți după ce a fost audiată în Congres.

Thomas Crooks a studiat zona cu o dronă

 

Directorul FBI a mai declarat parlamentarilor că Thomas Crooks a pilotat o dronă la circa 180 de metri de scena de pe care urma să vorbească Trump la miting și a transmis în direct imagini timp de circa 11 minute, cu aproximativ două ore înainte de eveniment.

The Wall Street Journal, citat de EFE. care citează oficiali de securitate informaţi cu privire la această problemă, a scris că atacatorul lui Trump, Thomas Crooks, a folosit o dronă cu o "traiectorie de zbor programată" deasupra zonei în care urma să aibă loc evenimentul din Butler, statul Pennsylvania, şi că se pare că bărbatul a ridicat drona de la sol de mai multe ori.

Informaţia, care reflectă eşecurile importante de securitate în organizarea întâlnirii politice, vine să se adauge altor detalii ale atacului care au început să apară în timp ce FBI se axează în investigaţia sa asupra a două mari necunoscute ale atacului: ce l-a motivat pe Thomas Crooks să-l împuşte pe Donald Trump şi cum a făcut-o.

Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de lunetişti la câteva secunde după ce l-a împuşcat pe Donald Trump în timp ce acesta vorbea pe scenă. Fostul preşedinte s-a ales cu o rană la urechea dreaptă, în timp ce un spectator a murit, iar două persoane au fost grav rănite.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel