S-a aflat motivul uciderii Mariei Campai. Suma de bani pe care românca a cerut-o adolescentului i s-a părut prea mare

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ies la iveală noi detalii din tragedia în care a fost implicată românca Maria Campai. 

Povestea tragică a Mariei Campai a cutremurat întreaga comunitate din Viadana, o localitate liniștită din provincia Mantua, după ce s-a descoperit că femeia în vârstă de 42 de ani a fost ucisă brutal de un tânăr de 17 ani. Întâmplarea a avut loc pe 19 septembrie, iar detaliile oribile au ieșit treptat la iveală. Motivul crimei? Banii. Maria i-a cerut adolescentului o sumă mai mare decât cea inițial convenită – 350 de euro în loc de 200 –, fapt ce a declanșat furia acestuia, culminând într-un act de violență extremă.

Maria Campai, o femeie din Transilvania, România, mamă a doi copii, se afla în Italia încercând să-și refacă viața după ce s-a despărțit de soțul ei. Ea a răspuns la invitația tânărului, stabilită pe un site de întâlniri, și a acceptat să-l întâlnească pentru o relație sexuală plătită. Însă ce a urmat a fost un adevărat coșmar. După ce au ajuns în garajul casei adolescentului, locul în care acesta își amenajase o mică sală de sport, lucrurile au luat o întorsătură dramatică. În urma unei dispute pe marginea sumei cerute, băiatul și-a pierdut cumpătul și a atacat-o pe Maria, sugrumând-o și lovind-o cu sălbăticie. Trupul ei a fost ascuns sub frunze și tufișuri în grădina unei vile părăsite din apropiere.

Din păcate, Maria nu a fost prima femeie pe care adolescentul o contactase în acest fel, dar, spre deosebire de celelalte, ea nu a mai avut șansa să scape cu viață. Alte victime, aflate în aceeași situație, au preferat să păstreze tăcerea, din frică sau pentru a evita complicații legale legate de statutul lor. În lumea prostituției, violența nu este o raritate, însă deseori rănile sunt ascunse, iar apelul la poliție este evitat din cauza temerilor legate de stigmatizare sau probleme cu documentele de rezidență.

Adolescentul de 17 ani părea o persoană obișnuită

 

Ceea ce a șocat comunitatea și mai mult a fost imaginea tânărului criminal. În fața colegilor și profesorilor de la institutul tehnic unde învăța, băiatul nu părea să fie o persoană violentă. Dimpotrivă, el era descris ca un elev obișnuit, liniștit și disciplinat. Nimic din comportamentul său la școală sau acasă nu trăda natura monstruoasă a gestului pe care avea să-l comită. Cu toate acestea, obsesia sa pentru luptele de tip MMA și fascinația pentru practicile sexuale extreme, pe care le explora pe internet, dezvăluie o latură întunecată a personalității sale, necunoscută celor din jur.

După crimă, adolescentul și-a reluat viața de zi cu zi ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A dormit liniștit în apartament, a mers la școală și la antrenamente, fără să dea vreo indicație că tocmai comisese o faptă atât de cumplită. Aparent, niciun membru al familiei sale – părinții și cele două surori – nu a suspectat nimic.

Ancheta este în plină desfășurare, iar procurorii investighează cu atenție toate detaliile crimei. Deși există indicii că adolescentul a premeditat fapta, experții trebuie să determine dacă acesta era în deplinătatea facultăților mintale în momentul crimei. De altfel, la vârsta lui, dezvoltarea creierului nu este completă, ceea ce complică și mai mult procesul de evaluare psihiatrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel