S-a aflat motivul pentru care a fost ucisă doctorița Marina Gavril de la Brăila

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. Cui aparține de fapt ADN-ul găsit sub unghiile doctoriței Gavril
Răsturnare de situație în cazul crimei de la Brăila. Cui aparține de fapt ADN-ul găsit sub unghiile doctoriței Gavril

Procurorii susțin că au descoperit motivul pentru care a fost ucisă doctorița Marina Gavril. 

Doctorița Marina Gavril, originară din Republica Moldova, a fost victima unui atac violent în propriul său cabinet medical din Brăila.

Incidentul a avut loc în mijlocul zilei, când un bărbat înarmat cu un cuțit a pătruns în incinta cabinetului. Potrivit surselor oficiale, suspectul principal în acest caz a fost identificat și reținut la doar câteva zile după comiterea crimei. Acesta este un bărbat de 39 de ani, pe nume Maricel Mihai, originar din Brăila, cunoscut pentru antecedentele sale penale. Autoritățile au stabilit că individul nu era la prima infracțiune, având un trecut marcat de fapte violente comise atât în țară, cât și în străinătate, în Germania și Franța, unde a executat și pedepse privative de libertate.

Maricel Mihai și-a plănuit cu atenție atacul, ceea ce indică faptul că nu a fost vorba despre o faptă spontană, ci despre o crimă cu premeditare. Potrivit anchetatorilor, suspectul a închiriat un taxi din Galați și s-a deplasat spre Brăila în ziua crimei. În tot acest timp, a încercat să își ascundă urmele, schimbându-și hainele de două ori și evitând cu atenție camerele de supraveghere din oraș. Totuși, toate aceste măsuri de precauție nu au fost suficiente pentru a scăpa de brațul lung al legii.

Procurorul de caz a oferit detalii cutremurătoare despre modul în care s-a desfășurat atacul: „A intrat în cabinetul medicului înarmat cu un cuțit prin violarea sediului profesional, prin violență extremă a sustras cardul și telefonul victimei. Telefonul mobil nu a fost găsit, în schimb, a fost identificat lângă domiciliul inculpatului cu o precizie de câțiva metri, exact la ora la care el mergea acasă”. 

A încercat să scoată bani de pe card

 

Din investigațiile ulterioare a reieșit că, după ce a ucis-o pe doctoriță, Maricel Mihai a furat cardul bancar al victimei și l-a folosit pentru a retrage bani din contul acesteia. Deși sumele de bani retrase nu au fost mari, gestul său a oferit un mobil al crimei. Maricel Mihai este acum acuzat de omor calificat, tâlhărie calificată, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic. Acuzațiile multiple cu care se confruntă fac ca acesta să fie pasibil de o pedeapsă severă. 

Anchetatorii au adăugat noi capete de acuzare pe măsură ce au adunat mai multe dovezi, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a schimbat încadrarea juridică a faptelor comise de inculpat. „Omorul a fost comis pentru a facilita alte infracțiuni sau pentru a le ascunde, ceea ce agravează situația penală a inculpatului”, au declarat reprezentanții Parchetului.

Trupul neînsuflețit al Marinei Gavril a fost descoperit de soțul acesteia. Complet șocat de ceea ce a văzut, a alertat imediat autoritățile, însă pentru Marina a fost deja prea târziu. 

În ciuda încercărilor de a-și nega implicarea, dovezile adunate împotriva lui Maricel Mihai sunt copleșitoare. Camerele de supraveghere, declarațiile martorilor și urmele pe care le-a lăsat în urma sa îl leagă direct de locul crimei. Avocata inculpatului a menționat, totuși, că acesta își susține nevinovăția și că „spune clar că nu am fost eu, mă consider nevinovat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel