Conform sursei citate, poliţiştii locali au depistat peste 500 de maşini parcate ilegal din 16 octombrie, când serviciul de ridicări a început să funcţioneze, din totalul acestora 488 de vehicule fiind ridicate de pe domeniul public. În cazul altor 54 de maşini şoferii au fost sancţionaţi numai cu puncte amendă şi puncte penalizare, fără a mai fi nevoiţi să plătească taxele de ridicare, transport şi depozitare, deoarece au revenit la vehicul înainte de începerea operaţiunii de ridicare.
Recuperarea mașinii de la Brașov costă 1000 lei, dacă te grăbești
Majoritatea autoturismelor ridicate blocau treceri de pietoni, intersecţii sau benzi de circulaţie.
"Dacă în perioada Crăciunului a fost dispusă ridicarea a 50 de autoturisme, în perioada minivacanţei de Revelion au fost ridicate 36 de autoturisme, iar în cazul altor 8 proprietarii s-au întors înainte de a începe procedura de ridicare. Deşi majoritatea autoturismelor pentru care s-a dispus ridicarea în acest weekend prelungit sunt înmatriculate în Braşov, această măsură a fost dispusă şi în cazul unor şoferi din Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Galaţi sau Bucureşti", a precizat Primăria Braşov.
Recuperarea autovehiculelor se face după plata unei taxe de minimum 985 de lei, valabilă pentru primele 12 ore de la momentul ridicării.
Conform regulamentului privind activităţile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Braşov, autoturismele staţionate neregulamentar sunt ridicate în urma dispoziţiei unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov sau a dispoziţiei poliţistului local.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News