S-au stabilit adversarele FCSB în grupele Europa League: Manchester United și Rangers, printre cele mai tari meciuri 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Fanii FCSB vor avea parte de meciuri tari în Europa League. 

 FCSB va avea parte de adversari de top în faza principală a Europa League, după tragerea la sorți care a avut loc vineri la Monaco. Echipa engleză Manchester United și formația scoțiană Glasgow Rangers se numără printre echipele cu care se va confrunta.

Alături de acestea, FCSB va juca și împotriva echipei PAOK Salonic din Grecia, antrenată de românul Răzvan Lucescu, și a celeilalte grupări grecești, Olympiakos Pireu, câștigătoarea Conference League. Alte echipe din grupă sunt FC Midtjylland, campioana Danemarcei, Qarabag FK, campioana Azerbaidjanului, formația germană Hoffenheim și FK RFS, campioana Letoniei.

Programul FCSB în Europa League

 

Programul meciurilor prevede că FCSB va juca în deplasare cu Glasgow Rangers, acasă cu Manchester United, în deplasare cu PAOK Salonic, acasă cu Olympiakos Pireu, acasă cu FC Midtjylland, în deplasare cu Qarabag FK, în deplasare cu Hoffenheim și acasă cu FK RFS.

Această ediție a Europa League vine cu un nou format, în care un minicampionat înlocuiește faza grupelor, iar numărul echipelor a crescut de la 32 la 36, similar cu formatul Ligii Campionilor.

Contează coeficientul din ultimii cinci ani

 

La tragerea la sorți, echipele au fost distribuite în patru urne pe baza coeficientului UEFA calculat din performanțele din ultimele cinci sezoane în cupele europene. Fiecare echipă va disputa opt meciuri, câte două cu adversari din fiecare urnă, unul acasă și unul în deplasare. În această fază a competiției, echipele din aceeași țară nu se pot întâlni.

După faza inițială, care se va desfășura între 25 septembrie și 30 ianuarie, primele opt echipe se vor califica direct în optimile de finală. Echipele clasate între locurile 9 și 24 vor lupta pentru ultimele opt locuri în optimi prin baraje tur-retur.

Finala competiției se va juca pe 21 mai 2025, pe Stadionul San Mames din Bilbao, Spania.

Darius Olaru, după calificarea de aseară: "Trebuie să fim pregătiți"

Reamintim că FCSB a reușit să se califice în grupele Europa League după o pauză de șapte ani, cu un gol marcat de Darius Olaru în prelungirile meciului.

"A fost o partidă foarte dificilă, însă ştiam ce ne aşteaptă. Ne bucurăm că am reuşit să marcăm pe final şi să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiţi pentru grupele Europa League. Am muncit pentru acest lucru, nu numai în ultimele două luni, ci şi în sezonul trecut. Pentru asta am câştigat campionatul, pentru calificări de acest gen, pentru a juca în grupe. Ne bucurăm că am reuşit să ajungem aici", a declarat Darius Olaru, la finalul meciului disputat pe stadionul Steaua din Ghencea. 

Autorul golului calificării a a afirmat de asemenea că el şi colegii săi nu vor avea timp să petreacă după această victorie pentru că trebuie să pregătească partida cu UTA din campionat programată duminică seara.

"Nu ştiu dacă avem timp să petrecem după această calificare. Din păcate, peste trei zile ne aşteaptă un meci la fel de dificil în campionat, acolo unde nu o ducem prea bine. Cumva mi se pare că am suferit în meciurile din campionat pentru o seară precum aceasta", a mai spus Olaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel