Sabrina Voinea se retrage din gimnastică după furtul pe față împotriva României, la proba de la sol: "Atât am putut suporta!"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Sabrina Voinea, care sâmbătă a luat locul 5 la proba de la sol, se retrage din gimnastică. 

Sabrina Voinea a terminat proba de la sol de la gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris pe locul 5. Arbitrii au penalizat-o pentru că ar fi depășit cu un milimetru linia la o linie acrobatică. Nu știe nimeni unde s-a întâmplat acest lucru, iar informația a venit de la Nadia Comăneci care se afla în zona probei și s-a dus la șefa arbitrelor ca să întrebe ce anume s-a întâmplat cu românca noastră.  

Mama Sabrinei Voinea, care este și antrenoarea gimnastei românce, a analizat fiecare linie acrobatică în care fiica ei s-a apropiat de linia covorului și a constatat că Sabrina nu a depășit linia nicăieri. Astfel, Camelia Voinea anunță retragerea din gimnastică atât a fetei sale cât și a ei, pe motiv că pentru drepturile gimnastelor românce nu se luptă nimeni.

"Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut  Atât am putut suporta!" a anunțat Camelia Voinea. 

A fost o zi neagră și rușionasă pentru gimnastica feminină. După ce Sabrina Voinea a fost penalizată pentru această presupusă greșeală, fără să existe această dovadă clar arătată, Ana Maria Bărbosu a "alunecat" de pe locul trei pe locul patru în doar câteva secunde, după ce arbitrii au admis o contestație formulată de echipa SUA. Astfel, concurenta americancă a ajuns pe locul trei în locul româncei și a obținut medalia de bronz.

Prima reacție a Nadiei Comăneci

Iată explicația Nadiei Comăneci: 

"Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe.(...)

Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos şi exerciţiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală şi sper ca aceşti copii vor continua şi vor motiva generaţia de astăzi", a spus Nadia Comăneci. 

Două americance pe podium, locul 1 obținut de o braziliancă

 

Ana Bărbosu a fost inițial medaliată cu bronz pentru câteva zeci de secunde, însă americanca Jordan Chiles a depus o contestație care a dus la majorarea notei sale de la 13,666 la 13,766, urcând astfel pe locul trei.

Și Sabrina Voinea a contestat nota primită de 13,700, dar cererea sa a fost respinsă.

Medalia de aur a fost câștigată de brazilianca Rebeca Andrade, cu o notă de 14,166, iar argintul a fost obținut de americanca Simone Biles, cu 14,133. Pentru Andrade, aceasta este a doua medalie de aur din carieră, după cea obținută la sărituri în 2021.

Așadar, în finala de la sol două locuri au revenit delegației Statelor Unite ale Americii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel