Pentru a putea prepara acest desert, aveți nevoie de 500 grame biscuiți, 200 grame unt, 4 linguri cacao, 5 linguri de zahăr, 150 grame fructe uscate dulci, 150 grame nuci sau alune, 150 mililitri apă apă, nucă de cocoș
Se mărunțesc toate ingredientele: fructele uscate se taie mărunt, la fel nucile și alunele. Biscuiții se mărunțesc. Toate ingredientele se amestecă într-un vas încăpător. Se pun cele 5 linguri de zahăr în 150 ml de apă pe foc. Când deja s-a topit complet zahărul se adaugă untul și se amestecă până se formează o pastă uniformă. La sfârșit se adaugă cacao. Siropul astfel obținut se toarnă peste restul compoziției. Se amestecă totul până când obținem un aluat compact.
Salam de biscuiți cu fructe uscate. Cum îi dăm forma de salam
Pe o folie mare de folie alimentară se presară nucă de cocos. Punem aluatul deasupra și îi dăm formă unui salam, îl presăram cu nuca de cocoș și îl împachetăm în folie. În timp ce învârtim aluatul în folie, împingem aluatul cu mâinile că să îi dăm o formă de salam și că să fie cât mai compact. La sfârșit se leagă marginile și se pune la frigider pentru 3-4 ore. Când compoziția se răcește bine, se scoate din folie și se poate felia. Salamul de biscuiți astfel obținut este foarte doar foarte delicios însă și foarte sățios. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News