Salariu scandalos oferit de familia regală pentru îngrijitorii cailor la Palatul Buckingham: mai puțin decât consumă pe hrana armăsarilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Salariu scandalos oferit de familia regală pentru îngrijitorii cailor la Palatul Buckingham: mai puțin decât consumă pe hrana armăsarilor / Foto: Captura Youtube
Salariu scandalos oferit de familia regală pentru îngrijitorii cailor la Palatul Buckingham: mai puțin decât consumă pe hrana armăsarilor / Foto: Captura Youtube

Familia regală britanică caută să angajeze o persoană pentru îngrijirea cailor de la Palatul Buckingham, însă detaliile salariului ar putea stârni surprinderea celor interesați. Salariul oferit pentru acest post este de 29.900 de lire sterline pe an, o sumă semnificativ mai mică decât bugetul anual pentru hrana celor 30 de cai regali, care poate ajunge la 46.440 de lire sterline.

Noul "ajutor în uniformă" va lucra sub comanda Majestății Sale Regele Carol al III-lea, având responsabilitatea de a pregăti caii pentru evenimentele regale. Potrivit Equine World, costul mediu de hrană pentru un cal poate fi de aproximativ 25 de lire sterline pe săptămână, ceea ce înseamnă că familia regală cheltuiește anual aproximativ 39.000 de lire sterline doar pe hrană pentru caii săi de rasă Cleveland Bays și Windsor Greys.

În plus, un studiu realizat de British Equestrian Trade Association (BETA) arată că proprietarii de cai cheltuie în medie 1.548 de lire sterline pe an pentru pășunat, ceea ce poate ridica bugetul total pentru hrana cailor la 46.440 de lire sterline pe an în cazul Palatului Buckingham.

 

Avantajele postului

 

În ciuda discrepanței dintre salariul oferit și bugetul pentru hrana cailor, postul vine cu avantaje considerabile. Noul angajat va beneficia de mese și cazare plătite, contribuția la pensie fiind de 15%. Acesta va lucra la biroul Lordului Șambelan și va avea sarcina de a pregăti caii pentru activitățile ceremoniale, de a întreține grajdurile și hamurile, asigurând astfel că "Royal Mews" este în cea mai bună stare.

Casa Regală descrie acest post ca fiind unul deosebit de important, afirmând: „Te simți inspirat să îndeplinești cele mai înalte standarde, ajutând la prezentarea activităților ceremoniale de care se bucură milioane de oameni. Aceasta este ceea ce face ca munca pentru Casa Regală să fie excepțională."

"Royal Mews" este responsabilă de toate transporturile rutiere pentru Rege și membrii Familiei Regale, inclusiv de îngrijirea și antrenarea cailor de trăsură, întreținerea trăsurilor și a hamurilor. Noul angajat va avea grijă de unii dintre cei mai fotografiați cai din lume și va trebui să se deplaseze frecvent între Palatul Buckingham și Castelul Windsor, cazarea fiind asigurată în ambele locații.

Standardele înalte și cerințele riguroase fac din această poziție o provocare, dar și o oportunitate unică de a contribui la păstrarea tradițiilor și activităților ceremoniale ale Familiei Regale. Astfel, în ciuda salariului care poate părea modest comparativ cu cheltuielile pentru hrana cailor, beneficiile și prestigiul acestei slujbe sunt de necontestat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel