A venit momentul să vă oferim rețeta unei salate extrem de ușoare, dar divin de delicioase, după care suntem siguri că veți fi înnebuniți. Această prospețime de vară este bogată în vitamine și vă va energiza organismul.
Salata bunicii, după care toată lumea este înnebunită
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara:
- ardei - 4 verzi;
- roșii - 1;
- castraveți - 1;
- ceapă - 1/2 căpățână;
- usturoi - 3 căței;
- sare;
- oțet;
- ulei.
Ți-ar putea plăcea și: Dovlecei marinați - un aperitiv de vară simplu și extrem de gustos
Începeți prin a prăji ardeii, pe care apoi îi veți curăța de coajă. Pregătiți un vas adânc pe fundul căruia veți pune ardeii tăiați în două.
Acoperiți ardeiul cu usturoiul pisat, întinzându-l ușor peste ardei.
Următorul pas este asezonarea cu oțet și ulei. Deasupra ardeilor tăiem roșiile felii, presărăm puțină sare, tăiem ceapa felii și apoi aranjăm inelele de castravete decojit.
Simplu de făcut, bogată în vitamine și cu ingrediente ieftine
Sărați și turnați uleiul peste legume, amestecând ușor, astfel încât ardeii să rămână pe fundul farfuriei.
Această salată este specialitatea fiecărei bunici. Dacă oserviți cu o băutură răcoroasă, vă veți bucura la maximum. Poftă bună!
BONUS! Cele mai bune 12 alimente pe care să le mănânci dimineața
Micul dejun este o modalitate excelentă de a vă începe ziua. În timp ce unele persoane preferă să sară peste micul dejun, altele au nevoie de o sursă de energie pentru a porni la drum.
Dacă sunteți în categoria persoanelor matinale care iau micul dejun, alegerea unor alimente nutritive vă poate oferi energie de lungă durată și vă poate menține sătul ore întregi. Aceste alimente sunt, de obicei, bogate în fibre, proteine, grăsimi sănătoase și micronutrienți.
Deși cel mai bine este să evitați opțiunile nesănătoase care sunt bogate în zahăr, carbohidrați rafinați și aditivi, nu este întotdeauna ușor să știți ce să alegeți. Ca atare, lista de mai jos vă va ajuta să vă construiți un mic dejun sănătos.
Iată 12 dintre cele mai bune alimente și băuturi de care să te bucuri dimineața.
1. Ouă
Ouăle reprezintă o alegere simplă și nutritivă pentru micul dejun. Sunt o sursă excelentă de proteine, care ajută la susținerea sintezei musculare. Deoarece proteinele durează ceva timp pentru a fi digerate, acestea ajută, de asemenea, să vă simțiți sătul, conform healthline.com.
Contrar credinței populare, ouăle nu cresc nivelul colesterolului la majoritatea oamenilor, în ciuda conținutului lor ridicat de colesterol. De fapt, o analiză a 23 de studii a constatat că ouăle au un ușor efect protector împotriva bolilor de inimă.
Acestea fiind spuse, încercați să vă limitați aportul de produse foarte procesate la micul dejun care sunt în mod obișnuit asociate cu ouăle, cum ar fi cârnații pentru micul dejun și șunca. În schimb, consumați ouăle cu alte alimente nutritive, cum ar fi pâinea prăjită integrală, fructe integrale sau legume.
2. Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc este o opțiune excelentă dacă ești în căutarea unui mic dejun rapid și este mai concentrat în proteine decât iaurtul obișnuit. De asemenea, este mai puțin caloric decât alte surse de proteine. O porție de 1 cană (245 de grame) are 25 de grame de proteine și doar 149 de calorii.
În plus, iaurtul grecesc este plin de substanțe nutritive benefice, cum ar fi calciu, vitamina B12, zinc, potasiu și fosfor. Încercați să completați iaurtul grecesc cu fructe de pădure sau fructe tocate pentru a adăuga mai multe fibre, vitamine și minerale.
3. Cafea
În afară de apă, cafeaua este cea mai populară băutură din lume. Este bogată în cofeină, o moleculă care promovează vigilența, îmbunătățește starea de spirit și crește performanța fizică și mentală.
De fapt, consumul regulat de cafea este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi un risc mai mic de boli de inimă, diabet de tip 2, obezitate, boli de ficat, Parkinson, anumite tipuri de cancer și chiar decesul din toate cauzele.
Majoritatea studiilor sugerează că 1-2 cești (240-710 ml) pe zi - care conțin aproximativ 300-400 mg de cofeină - oferă aceste beneficii. Cel mai bine este să vă beți cafeaua neagră sau cu lapte din lapte sau din plante. Încearcă să folosești zahărul cu moderație sau evită-l cu totul, deoarece prea mult zahăr este legat de riscuri pentru sănătate.
Citește continuarea AICI
--------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News