Salată de morcovi cu mere și țelină - un preparat hrănitor și delicios de post

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Captură video youtube
Foto: Captură video youtube

Aceasta este o salată de post cu puține calorii, răcoritoare, care ar fi bună ca un mic dejun sănătos, consumată direct pe o felie de pâine, sau ca garnitură pentru carnea la grătar.

Această salată de morcovi și mere este atât de răcoritoare, dulce și puțin picantă. Salata de morcovi și mere se păstrează bine la frigider timp de câteva zile. Această salată poate fi un mic dejun de post, sau o garnitură frumoasă pentru orice masă.  

Salata de morcovi și mere este o rețetă iconică incredibilă, care circulă de veacuri în statele sudice. Veți adora această salată de morcovi aromată, deoarece este o garnitură atât de versatilă. 

A face această salată de morcovi cu mere este la fel de ușor după cum îți poți imagina. Pur și simplu mărunțiți morcovii cu o răzătoare sau, dacă doriți să o faceți foarte repede, folosiți un procesor de alimente. Mărul și țelina se toacă mărunt și nu este nevoie să decojiți mărul. Apoi combinați totul împreună într-un bol de servire. 

 

Salată de morcovi cu mere și țelină - Ingrediente

 

Salată

- o ţelină mică sau jumătate de ţelină mare spălată și tăiată mărunt

- 4 morcovi de dimensiune medie, curățați de coajă și rași

- 3 mere verzi sau roșii de dimensiune medie, spălate și tăiate mărunt

- zeama de la 2 lămâi de dimensiune mică

- 3 linguri de maioneză de post

- 1 linguriță de muștar Dijon

- 1 lingură de miere

- o linguriţă de sare

- un praf de piper

 

Salată de morcovi cu mere și țelină - Mod de preparare

 

Combinați toate ingredientele pentru salată într-un bol și amestecați-le.

Puneți muștarul, mierea și sucul de lămâie într-un castron și bateți-le împreună până se combină. 

Se asezonează dressingul cu sare și piper și se stropește peste salată.

Se servește ca un mic dejun de post, sata fiind consumată pe pâine sau ca garnitură pentru carnea la grătar.

 

Asocierea cu vinul

 

Această salată se va potrivi bine cu carnea de porc - gândiți-vă la coaste de porc marinate sau la costiță glazurată cu miere.

Aromele caramelizate care se dezvoltă în timpul gătitului necesită o cantitate moderată de dulceață în vin, iar un Riesling sau un Chenin Blanc puțin uscat sunt ambele alegeri bune.

Pentru băutorul de vin roșu, cheia este un vin cu un gust de fructe, cu un nivel moderat de alcool și taninuri scăzute - Cinsaut sau Grenache sunt opțiuni bune.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel