Roșiile proaspete de grădină și castraveții sunt o combinaţie divină!
Salată de roşii şi castraveţi. Cum se prepară
Feliaţi de legumele. Tăiați roșii cherry în jumătate (sau roșii mari în bucăți) și tăiați castraveții în felii subţiri şi amestecaţi-le într-un castron.
Dresing. Stropiți ulei de măsline și oțet deasupra, amestecaţi salata și condimentați-o cu ceapă roșie feliată și busuioc. Este atât de ușor!
Sfat: această salată este ușoară și mai proaspătă atunci când este preparată chiar înainte de servire, dar o puteți prepara din timp, dacă este necesar. Tăiați legumele și păstrați-le separat la frigider. Adăugaţi ulei și oțet când sunteți gata de servire.
Citeşte şi: STUDIU. Salata de roșii românească, felul de mâncare european cu cele mai puține calorii
Cum alegeţi castraveţii potriviţi
Când faceți cumpărături la magazinul alimentar, este posibil să observați câteva tipuri diferite de castraveți. Castraveții „obișnuiți” au o piele mai groasă, mai cerată și sunt întotdeauna cea mai ieftină opțiune.
Castraveții englezi sunt lungi și subţiri, înfășurați în plastic și tind să fie mai scumpi. Mini Castraveții (cunoscuți și sub numele de castraveți persani) sunt asemănători castraveților englezi, cu dimensiuni mai mici de „gustare”.
Orice tip de castraveți se potriveşte pentru această salată, dar sunt preferaţi castraveții englezi sau mini castraveții, deoarece pielea și semințele mai subțiri au un gust mai bun și sunt mai ușor de mâncat fără a fi decojite.
A curăța sau a nu curăța coaja castraveţilor?
Nu trebuie să curățați un castravete obișnuit sau un castravete englezesc, dar puteți dacă doriți (și poate doriți dacă utilizați castraveți obișnuiți cu pielea mai groasă)! Însă să ştiţi că pielea oferă cea mai mare cantitate de fibre.
Cu ce se poate asezona salata?
Brânză: Presărați brânză feta fărâmițată sau adăugați mozzarella proaspătă.
Avocado tocat
Migdale sau semințe tocate (migdale, pepitas, semințe de susan)
Cu ce se serveşte salata de roşii şi castraveţi?
Carne de pui
Burgeri
Kebaburi
Somon
Poftă bună!
Vezi și: Budincă de ciocolată - Cum să faci "desertul zeilor", un preparat clasic al bucătăriei italiene
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News