Comisia Europeană a aprobat, astăzi, înscrierea produsului românesc "Salata tradiţională cu icre de crap" în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Demersurile au fost făcute din luna iunie, iar oficialii europeni au catalogat rețeta ca fiind una tradițională, naturală, care îndeplinește condițiile de a fi catalogat „produs protejat”.
"Salata tradiţională cu icre de crap" prezentată Comisiei Europene este realizată din icre de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie. Produsul poate fi cu sau fără ceapă.
"Salata tradiţională cu icre de crap" este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt utilizate tradiţional şi se caracterizează prin aspectul său, consistenţa sa, aroma şi gustul său”, se arată în decizia Comisiei Europene. În curs de avizare se mai află alte două produse românești, „ telemeaua de Sibiu” și „ plăcinta dobrogeană”, menționează sursa citată.
Până la acest moment, România are opt produse recunoscute oficial de UE: Telemea de Vaideeni , Brânză de burduf de Bran, Gem de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salată deltaică cu icre de ştiucă, Virşli de Hunedoara, Pâine de Pecica, Salam de Nădlac, Salinate de Turda, Usturoi de Copălău, Ceapă de Pericei, Şuncă ardelenească, Varză de Toboliu, Bere nemţeană, Cobză cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prune afumate de Sâmbureşti, Cârnaţi olteneşt și Mere de Voineşti, relatează Agerpres
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News