Dacă vrei să știi cum să faci salata țărănească, continuă să citești și îți sugerăm cum să o faci într-un mod ușor și simplu. Îți spunem toate secretele pentru a o face perfectă pentru tine. Să gătim!
„Friteli” dulci prăjite, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
Ingrediente pentru prepararea salatei țărănești
- 500 de grame de cartofi
- 2 ouă
- 1 ardei gras roșu mic
- 1 ceapă verde proaspătă
- 2 roșii
- 2 conserve de ton
- 1 mână de măsline verzi fără sâmburi
- 1 lingură de oțet de vin
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 praf de sare.
Cum se prepară salata țărănească
Pentru a prepara salata țărănească, mai întâi curățați cartofii, spălați și uscați. Tăiați în jumătate dacă cartofii sunt foarte mari și puneți într-o cratiță acoperită cu apă și adăugați și cele două ouă pentru a profita de fierbere. Puneți pe foc și scoateți ouăle din apa fierbinte după 10 minute, în timp ce cartoful va avea nevoie de aproximativ 20-25 de minute în total pentru a fi gătit. Punctul de fierbere al cartofului trebuie să fie fraged, dar să nu se destrame.
Odată ce cartoful este fiert, lăsați-l să se răcească puțin înainte de a-l manipula. Apoi, se spală ardeiul roșu, se deschide cu un cuțit, se scot semințele și se taie cubulețe mici. La fel, curățați oul de coajă și tăiați-l în felii subțiri precum arpagicul proaspăt. De asemenea, se spală roșia, se usucă și se taie în felii subțiri. Și odată ce cartofii s-au răcit puțin, tăiați cubulețe mici.
După ce ați pregătit toate ingredientele, puneți cartofii, ceapă verde și sare pe farfuria de prezentare pentru salata țărănească și adăugați puțină sare. Apoi, scurgeți una dintre conservele de ton și întindeți-o peste salată.
Adăugați din nou cealaltă parte din amestecul de cartofi, ceapă verde și ardei și adăugați încă o cutie de ton scurs. Se presară cu puțină sare. În continuare, decorați cu bucățile de roșii în jurul salatei țărănești.
Acum, este randul feliilor de ou pe care trebuie să le puneți pe toată suprafața salatei. Și este timpul să îmbrăcăm salata cu puțina sare, oțet și ulei.
În cele din urmă, adăugați o mână de măsline verzi fără sâmburi peste tot în salata tradițională de țară.
Puteți servi salata de țară cu cartofi și ton sau să o lăsați la frigider pentru a o savura foarte rece.
Poftă bună!
Salată de ciuperci cu usturoi și maioneză. O delicatesă tradițională românească
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News