'Nu acceptăm lecţii de la nimeni şi cu atât mai puţin din partea ONU, care se dovedeşte a fi o organizaţie incapabilă, inutil de costisitoare şi dezinformată', a spus vicepremierul Salvini, care este de asemenea ministru de interne şi lider al partidului de extremă dreapta Liga.
'Italia a primit în ultimii ani 700.000 de imigranţi, mulţi dintre ei clandestini, şi niciodată nu a beneficiat de colaborarea altor ţări europene', a explicat el în continuare.
Reacţia sa survine după ce noul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a susţinut în primul ei discurs în această funcţie că migraţia trebuie reglementată, nu oprită, în opinia ei fiind 'în interesul fiecărui stat să adopte politici migraţioniste care se bazează pe realitate, nu pe panică'. Deşi nu a oferit exemple concrete în discursul rostit, o variantă mai lungă a intervenţiei sale menţionează restricţiile împotriva organizaţiilor care sprijină refugiaţii în Ungaria, blocarea de către Italia a navelor cu migranţi, violenţele împotriva migranţilor în Germania şi detenţia minorilor migranţi în SUA.
Schimbarea în Suedia
Matteo Salvini a avut luni o reacţie şi faţă de rezultatul alegerilor legislative din Suedia, în urma cărora formaţiunea anti-imigraţie Democraţii Suedezi a devenit a treia forţă politică, obţinând 17,6% din sufragii.
'Suedia, ţara multiculturalismului şi model al stângii, după ani de imigraţie sălbatică a decis în sfârşit să se schimbe', a scris Salvini pe pagina sa de Facebook. 'Acum şi acolo oamenii spun 'nu' acestei Europe a birocraţilor şi speculanţilor, 'nu' clandestinilor, 'nu' extremismului islamic', a continuat el, manifestându-şi speranţa că 'în luna mai, la alegerile europene, vom desăvârşi această schimbare fundamentată pe valorile muncii, securităţii şi familiei'.
Salvini a criticat în aceeaşi postare faptul că 'toată presa italiană vorbeşte despre extrema dreaptă pentru a-i descrie pe aceia care doresc controlarea imigraţiei'.A
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News