Sambousek este o delicatesă libaneză savurată cel mai des ca aperitiv. Există multe varietăți diferite ale acestor plăcințele: brânză, brânză și spanac, carne tocată de vită/pui/miel.
Ingrediente pentru aluat
- 3 căni de făină
- Un sfert de cană de ulei sau unt topit
- 1 cană de apă caldă
- Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 300g carne de vită/pui/miel tocată (alegeți carnea în funcție de gusturile dvs.)
- 1 ceapă mare, tocată fin
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- o mână de muguri de pin prăjiți (opțional, însă dau un gust excepțional)
- pătrunjel proaspăt tocat, după gust
- 1 linguriță de condimente pentru carne
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Pregătirea aluatului
Într-un castron, amestecă făina, sarea și untul topit. Adaugă treptat apa caldă și amestecă până obții un aluat elastic.Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.
Pregătirea umpluturii
Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul în ulei până devin moi și aurii.Adaugă carnea de vită și prăjește-o până când este bine rumenită.Adaugă pinii prăjiți (dacă folosești), pătrunjelul, baharatul arab sau condimentele pentru carne, sarea și piperul. Amestecă bine și lasă umplutura să se răcească.
Asamblarea Sambousek
Împarte aluatul în bile mici, apoi întinde fiecare bilă într-un cerc subțire.Plasează o lingură de umplutură în mijlocul fiecărui cerc de aluat.Închide cercul pentru a forma o formă de semilună și apasă marginile pentru a sigila bine.
Prăjirea Sambousek
- Încinge ulei într-o tigaie adâncă la foc mediu.
- Prăjește plăcințelele în uleiul încins până când devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Scoate-le pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
Servire: Servește Sambousek-urile calde, cu sos de iaurt, hummus sau tahini, dacă dorești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News