Samsarii români din Italia, averi impresionante din vânzarea mașinilor cu kilometri dați înapoi: vile de milioane de euro cu vedere la mare

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Platforma auto (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)
Platforma auto (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Autoritățile din Italia au confiscat bunurile a nouă cetățeni români, care au vândut ani de zile mașini cu kilometraj modificat. Aceștia au strâns adevărate averi, inclusiv vile de milioane de euro, "cu vedere la mare". Cei nouă locuiesc în provinciile italiene Teramo, Ancona și Vicenza, iar afacerea lor a fost pusă pe butuci de poliția italiană. 

Se fac cinci ani de la descoperirea și reținerea celor nouă români vizați de o anchetă care a dus la descoperirea a aproximativ 253 de fraude și escrocherii în domeniul comerțului cu autovehicule second-hand. Aceștia au dat kilometri înapoi și au scos la vânzare sute de autovehicule. Autoritățile italiene au confiscat, în aceste zile, bunuri imobile, bunuri mobile, conturi curente și societăți comerciale. Averile strânse sunt de-a dreptul impresionante.

Averile samsarilor români de mașini din Italia: vile de milioane de euro

 

În urma unor investigații amănunțite, carabinierii din Brecce Bianche au pus în aplicare și un sechestru în vederea confiscării de bunuri imobile, bunuri mobile, conturi curente și societăți comerciale, emis de Biroul pentru Măsuri de Prevenire al Tribunalului din Ancona, împotriva a nouă cetățeni români cu reședința în cele trei provincii, în valoare de aproximativ 4,3 milioane de euro.

Potrivit informațiilor obținute de publicația italiană Il Centro, au fost sechestrate o vilă construită la începutul anilor 1900 (în valoare de aproximativ 1,5 milioane EUR), o vilă cu vedere la mare (2 milioane EUR), ambele situate în Ancona, participațiile la opt societăți comerciale, trei reprezentanțe auto cu sediul în Ancona și în provincie, 174 de vehicule, conturi curente bancare și poștale.

Achizițiile imobilelor, efectuate cu cecuri bancare și fără contractarea de împrumuturi sau ipoteci, au fost încheiate de persoane aparent fără bunuri și fără venituri, dar cu lichidități ridicate care urmau să fie utilizate în diverse tranzacții comerciale. Acest element, combinat cu nivelul de trai afișat de beneficiarii măsurii de prevenire, a condus la presupunerea că bunurile au fost achiziționate din veniturile provenite din activități ilegale care au condus deja la mai multe condamnări.

Ancheta a demonstrat existența grupului infracțional bine stabilit, care a fost responsabil de un număr impresionant de fraude în comerțul cu automobile pe o perioadă de doi ani.

În timp ce unii dintre aceștia au fost condamnați de instanță pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni de înșelăciune, pentru alții este un proces în curs de desfășurare la Ancona.

 

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel