Șapte lei, salvați dintr-un sat din România și duși într-un sanctuar din Olanda: „Au fost crescuți într-o curte“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

A fost o muncă uriașă pentru cei de la adăpostul de animale FELIDA din Olanda: salvarea a nu mai puțin de șapte lei din România. "Din fericire, leii sunt bine, dar a fost o operațiune foarte complicată", spune Juno van Zon de la FELIDA.

Van Zon a fost pe drum toată ziua de joi cu leii, care sunt duși la Nijeberkoop într-un camion sub anestezie. "Am avut un drum foarte lung, de aproape cincisprezece ore", explică Van Zon. „Am petrecut noaptea în Ungaria, dar ne așteaptă o zi lungă".

Pentru ca leii să vină, a trebuit să fie asomate mai multe exemplare de leu în același timp. "În mod normal, ai prefera să nu faci asta. Dar securitatea și situația ne-au obligat să acționăm rapid și în siguranță", spune îngrijitorul grădinii zoologice. Potrivit lui Van Zon, leii sunt calmi acum.

Acești lei se aflau în curte unui român, într-un sat mic din românia. „A existat o reproducere necontrolată a acestor animale“, a adăugat expertul zoolog.

Șapte lei, salvați dintr-o curte din România și duși într-un sanctuar din Olanda



Van Zon explică modul în care au găsit leii în România: "Acești lei se aflau în curtea unui om, într-un sat mic. A existat o reproducere necontrolată a acestor animale, care a început cu două și s-a încheiat cu nouă animale. Erau cinci animale într-un țarc, în total a trebuit să salvăm șapte. Aceasta este o problemă europeană, unde animalele sunt schimbate și comercializate între diferiți proprietari privați. Acesta este un exemplu despre cum pot ajunge astfel de animale", a explicat acesta.

Convingerea proprietarilor a fost cea mai mare problemă. "Dar situația i-a făcut în cele din urmă să înțeleagă că acest lucru nu este în regulă pentru animale. Situația era disperată, dar inițial a fost dificil să convingem leii să vină cu noi, pentru că proprietarul are un permis“, a explicat acesta.   

În adăpostul FELIDA din Nijeberkoop, leii sunt mai întâi examinați. Apoi, se pot obișnui încet-încet cu amenajările și pot fi instruiți din nou. "Sperăm să aducem în curând animalele sănătoase în Africa de Sud. Animalele cu mai multe probleme de sănătate vor rămâne în FELIDA."

Simba este unul dintre leii mai bătrâni, care trebuie să rămână în Nijeberkoop. "În cazul lui Simba putem vedea clar că are probleme cronice și deformări. Este rezultatul dorinței de a-l hrăni manual, cu alimente nepotrivite. Apoi se întâmplă astfel de probleme. Simba va avea probabil nevoie de îngrijire specială pentru tot restul vieții. Îi adaptăm o incintă pentru el, asigurându-ne că poate avea în continuare o viață demnă de a fi trăită“, conchide Van Zon, citat de omropfryslan.nl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel