Sărățele fragede cu chimen, susan sau cașcaval ras - rețeta rapidă. Ronțăiala perfectă gata în câteva minute

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sărățele fragede cu chimen, susan, sau cașcaval ras - rețeta rapidă
Sărățele fragede cu chimen, susan, sau cașcaval ras - rețeta rapidă

Dacă nu știi ce să pui de ronțăit pe masă în această perioadă, îți venim în ajutor cu o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă: sărățele fragede. Sunt foarte ușor de făcut, iar rezultatul e garantat. 

Dacă îți e poftă de sărățele fragede, nu trebuie să mergi la patiserie sau supermarket. Le poți pregăti acasă, foarte simplu, iar rezultatul este unul garantat. Fie că vrei să le pui pe masa de Revelion, fie că le vei prepara în weekend, atunci când ai mai mult timp, sărățelele au puține calorii și sunt delicioase.

Ingrediente

 

- 500 g făină

- 200 g unt

- 250 g brânză telemea rasă

- 100 g smântână

- 2 ouă

Pentru decor ai nevoie de:

- un ou bătut

- semințe de susan

- semințe de chimen

- cașcaval ras

Cum faci cele mai bune sărățele fragede

 

Se ia un bol încăpător și se pune făina, untul tăiat cubulețe, smântâna, ouăle și brânza rasă. Amestecăm și frământăm bine aluatul, până se omogenizează. Pentru ca aluatul de sărățele să se frăgezească, se înfășoară într-o folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru o oră.

După ce a trecut acest timp, scoatem aluatul și îl întindem pe masa se lucru pe care am presărat puțină făină sau câțiva stropi de ulei.

Se întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară. Atenție: acesta nu trebuie să fie foarte subțire, pentru că vor ieși fără gust. Pentru ca sărățelele să fie cât mai fragede și gustoase, este bine să fie întins la o grosime de aproximativ un centimetru.

Începem să tăiem sărățelele. Acestea se taie la un centimetru și jumătate, iar lungimea se poate stabili în funcție de preferințe.

Vezi și: Ciorbă de potroace, rețeta tradițională. Salveaz-o acum și ne mulțumești pe 01 ianuarie

După ce tăiem aluatul, punem totul în tava de cuptor tapetată cu hârtie. Nu uita să lași distanță între sărățele fragede de aproximativ un centimetru pentru că vor crește puțin.

După ce le-am așezat în tavă, le ungem cu ou, apoi presărăm, în funcție de gust, chimen, susan, mac sau cașcaval ras.

Evident, poți alege decor diferit, pentru a obține un mix de gusturi senzațional.

Sărățelele se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Îți vei da seama când sunt gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață.

Se lasă la răcit și se cot din tavă. Se pot servi ca atare,  simple sau alături de sosuri, iaurt, lapte, cafea sau bere.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel