Sarmalele lenește pot fi coapte la cuptor sau fierte pe aragaz.
Ingrediente:
varză albă - 300 grame,
orez - 1 pahar,
morcov - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
făină de grâu - 3 linguri,
ulei de floarea soarelui - 3 linguri,
sare după gust.
Pentru sos:
morcovi - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
ulei de floarea soarelui - 3 linguri,
sare după gust,
zahăr - 1 linguriță,
pastă de roșii -2 linguri.
Prepararea, pas cu pas
Clătește orezul până când apa este limpede. Pune orezul într-o cratiță și acoperă-l cu apă rece. Adu amestecul la fiert, redu focul și gătește orezul până la jumătate. La sfârșitul fierberii, orezul trebuie să devină moale la exterior și tare la interior.
Cinci rețete cu resturi de pâine pe care trebuie să le încerci
Oprește focul, transferă orezul într-o strecurătoare și așteaptă ca tot lichidul să se scurgă. Transferă orezul într-un castron sau lasă-l să se răcească într-o strecurătoare.
Curăță morcovii și ceapa. Se rade morcovul pe răzătoarea medie și se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun morcovi și ceapa tocată. Prăjește legumele la foc mediu, amestecând din când în când.
Se toaca mărunt varza și se adaugă în tigaie. Sărează bine legumele și, dacă dorești, condimentează cu piper. Se fierbe până când varza este moale, aproximativ 5-7 minute. Amestecă periodic amestecul. Odată ce legumele sunt gata, stingeți focul și lăsați legumele să se răcească. Combinați legumele sotate și orezul într-un castron mare. Modelează sarmalele, rulează-le prin făină și pune-le într-o tavă de copt sau într-o oala cu fundul gros.
Plăcintă delicioasă cu ciuperci fără aluat, potrivită celor care numără caloriile
Pentru a pregăti sosul de morcovi, curăță morcovii și ceapa. Se rade morcovul, se toaca ceapa. Se prăjesc în ulei încins într-o tigaie timp de 3 minute. Se adaugă o jumătate de pahar de apă și 2 linguri de pastă de roșii. Se fierbe încă 5 minute sub capac.
Sarmalele se acoperă cu sosul preparat. Tava se acoperă cu straturi de folie de aluminiu și se dă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Dacă ai pus sarmalele în oală, pune oala pe foc și sarmale se înăbușă 30 minute la foc mediu-mic. Poftă bună!
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News