Sarmale leneșe de post fără carne, cu sos delicios de ceapă și morcovi. Rețeta simplă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sarmale leneșe de post fără carne, cu sos delicios de ceapă și morcovi
Sarmale leneșe de post fără carne, cu sos delicios de ceapă și morcovi

Pregătește sarmale leneșe ușor de preparat, cu sos de ceapă și morcovi. Sunt gustoase și ușor de preparat.

Sarmalele lenește pot fi coapte la cuptor sau fierte pe aragaz.

Ingrediente:

varză albă - 300 grame,

orez - 1 pahar,

morcov - 1 bucată,

ceapă - 1 bucată,

făină de grâu - 3 linguri,

ulei de floarea soarelui - 3 linguri,

sare după gust.

 

Pentru sos:

morcovi - 2 bucăți,

ceapă - 1 bucată,

ulei de floarea soarelui - 3 linguri,

sare după gust,

zahăr - 1 linguriță, 

pastă de  roșii -2 linguri.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Clătește orezul până când apa este limpede. Pune orezul într-o cratiță și acoperă-l cu apă rece. Adu amestecul la fiert, redu focul și gătește orezul până la jumătate. La sfârșitul fierberii, orezul trebuie să devină moale la exterior și tare la interior.

Cinci rețete cu resturi de pâine pe care trebuie să le încerci

Oprește focul, transferă orezul într-o strecurătoare și așteaptă  ca tot lichidul să se scurgă. Transferă orezul într-un castron sau lasă-l să se răcească într-o strecurătoare.

Curăță morcovii și ceapa. Se rade morcovul pe răzătoarea medie și se toacă ceapa. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun  morcovi și ceapa tocată. Prăjește legumele la foc mediu, amestecând din când în când.

Cea mai simplă rețetă de bomboane de cocos: ai nevoie de câteva produse din cămară și desertul e gata

Se toaca mărunt varza și se adaugă în tigaie. Sărează bine legumele și, dacă dorești, condimentează cu piper.  Se fierbe până când varza este moale, aproximativ 5-7 minute. Amestecă periodic amestecul. Odată ce legumele sunt gata, stingeți focul și lăsați legumele să se răcească. Combinați legumele sotate și orezul într-un castron mare. Modelează sarmalele, rulează-le prin făină și pune-le într-o tavă de copt sau într-o oala cu fundul gros.

Plăcintă delicioasă cu ciuperci fără aluat, potrivită celor care numără caloriile

Pentru a pregăti sosul de morcovi, curăță morcovii și ceapa. Se rade morcovul, se toaca ceapa. Se prăjesc în ulei încins într-o tigaie timp de 3 minute. Se adaugă o jumătate de pahar de apă și 2 linguri de pastă de roșii. Se fierbe încă 5 minute sub capac. 

Sarmalele se acoperă cu sosul preparat. Tava se acoperă cu  straturi de folie de aluminiu și se dă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Dacă ai pus sarmalele în oală, pune oala pe foc și  sarmale se înăbușă 30 minute la foc mediu-mic. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel