Sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură. Rețeta neuitată de la bunica

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură
Sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură

Nu există Crăciun fără sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură pe masă. Încă de la început, trebuie să te avertizăm că acestea nu sunt foarte ușor de preparat, însă nici atât de greu încât să renunți să le faci. Gândește-te doar la momentul în care le vei pune masă, iar toată lumea va fi fericită și mulțumită.

Sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură este rețeta veche, de la bunica. Nu conține ingrediente sofisticate, încă o dovadă că cele mai bune mâncăruri se obțin din cele mai simple ingrediente. Descoperă și tu rețeta noastră pas cu pas.  

Ingrediente 

- 400 g carne tocată de porc

- 200 g carne tocată de vită

- 4 felii șuncă afumată

- 1 ceașcă de orez

- 1 ceapă

- 200 ml suc de roșii

- foi de varză murată

- 1 cană zeamă de varză

- sare

- piper măcinat

- boabe de piper

- mărar

- cimbru,  

- ulei

- boia de ardei

Cum să faci cele mai bune sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură

 

Pasul 1

Prima dată obținem umplutura. Amestecăm bine carnea tocată, apoi adăugăm orezul și ceapa care a fost călită în puțin ulei. Adăugăm sucul de roșii, șunca afumată tăiată în cubulețe mici, sare și piper, după gust. Aveți grijă câtă sare puneți, având în vedere că varza murată deja este sărată.

Pasul 2

Varza murată se spală de mai multe ori în apă rece și se lasă la scurs.

Pasul 3

Cu grijă, desfacem foile de varză individual. Luam câte o foaie, punem câte puțin din amestecul de carne și o rulăm formând sarmalele. În funcție de preferință, puteți face sarmalele mai mari sau mai mici. Le așezăm într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru și boabele de piper.

Pasul 4

Se încălzește și se diluează zeama de varză și se pune peste sarmale. Zeama trebuie să fie fierbinte și să fie suficientă cât să acopere sarmalele. La început sarmalele se dau la foc mediu, iar după primul clocot se reduce focul la minim.

Aceste sarmale tradiționale românești trebuie să fiarbă aproximativ 2 ore.

Pasul 5

După ce au fiert, punem sarmalele la cuptor timp de o jumătate de oră. 

Atunci când sunt gata, se servesc alături de costiță afumată, 2 linguri de smântână deasupra și pătrunjel verde tocat. Nu uităm nici de mămăliguță și de ardei iute.

Pofta bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de sarmale tradiționale românești, cu varză murată și afumătură, atunci cu siguranță trebuie să o încerci și pe cea de cozonac fără frâmântare, perfectă pentru începători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel