Șase adolescenți din Ploiești sunt cercetați, după ce au furat o mașină și au provocat un accident rutier

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șase adolescenți din Ploiești sunt cercetați, după ce au furat o mașină și au provocat un accident rutier / Foto: Unsplash
Șase adolescenți din Ploiești sunt cercetați, după ce au furat o mașină și au provocat un accident rutier / Foto: Unsplash

Șase adolescenți din municipiul Ploiești sunt cercetați sub control judiciar, după ce au furat un autoturism și l-au condus pe rând prin oraș, provocând ulterior un accident rutier. 

Incidentul a avut loc pe 20 august și a fost semnalat de poliția rutieră, care a intervenit în urma sesizării privind un accident cu pagube materiale, în care conducătorul auto era minor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, echipele de poliție au ajuns la fața locului și au descoperit că vehiculul implicat în accident era condus de un minor de 14 ani. Acesta a fost identificat ca fiind din Ploiești și se pare că a fost responsabil de sustragerea autoturismului, conform Agerpres.

După furt, adolescentul a permis altor cinci minori, cu vârste între 14 și 17 ani, să utilizeze vehiculul, pe care l-au condus pe diverse străzi din oraș.

 

Toți cei șase adolescenți au fost puși sub control judiciar

 

Autoturismul în cauză aparținea mamei unuia dintre cei șase minori, potrivit surselor judiciare. Incidentul a culminat cu un accident rutier pe Șoseaua Nordului, în apropierea autogării, în care vehiculul a suferit pagube materiale.

În urma investigării, toți cei șase adolescenți au fost puși sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar poliția continuă cercetările într-un dosar penal. Aceștia sunt cercetați pentru infracțiuni legate de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, furt în scop de folosință și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Acest incident subliniază problemele de securitate și responsabilitate în rândul tineretului, precum și importanța educației rutiere și a prevenției în ceea ce privește comportamentul pe drumurile publice. Autoritățile continuă să monitorizeze cazul și să colaboreze cu instituțiile de învățământ și familiile minorilor pentru a preveni astfel de comportamente în viitor.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel