Șase bărbați se întâlnesc în fiecare joi la o bere de 56 de ani: „Cândva vorbeam despre fotbal și dragoste, acum despre prostată și pensii”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șase bărbați se întâlnesc în fiecare joi la o bere de 56 de ani: „Cândva vorbeam despre fotbal și dragoste, acum despre prostată și pensii” / Foto: Captura Youtube
Șase bărbați se întâlnesc în fiecare joi la o bere de 56 de ani: „Cândva vorbeam despre fotbal și dragoste, acum despre prostată și pensii” / Foto: Captura Youtube

Șase prieteni din Marea Britanie, toți trecuți de 80 de ani, se întâlnesc în fiecare joi la o bere de 56 de ani. Anii au trecut, au copii, nepoți și chiar strănepoți, dar nu a trecut nicio săptămână fără să vorbească unii cu alții.

Paul Haynes, Bill Munden, Ken King, Peter Thirlwall, Brian Ayres și Dick Cotton formează un grup unic de prieteni care, din 1968, nu au ratat aproape nicio ocazie de a se întâlni săptămânal pentru a socializa. Deși uneori au lipsit din cauza vacanțelor sau a altor evenimente personale, aceștia estimează că au lipsit de la cel mult două duzini de întâlniri în toți acești ani.

„Este foarte, foarte rar să ratăm o zi de joi. Uneori suntem toți în vacanță și nu ne vedem, dar rămânem doar trei dintre noi dacă situația devine cu adevărat disperată.”, povestește Peter, inginer electric pensionar, conform BBC.

Ceea ce a început ca o simplă ieșire studențească între Ken și Paul, care obișnuiau să joace golf și să bea o halbă de vin după cursuri, s-a transformat treptat într-o tradiție inedită și de neclintit. Glumind pe seama acestei loialități față de pub și prietenie, Ken spune că oricine îndrăznește să lipsească de la întâlniri trebuie să aducă o notă de absență, în stil școlar.

 

„Cândva vorbeam despre fotbal și sex”

 

Pe parcursul anilor, grupul a pierdut și a câștigat membri, iar discuțiile s-au transformat odată cu trecerea timpului.

„Cândva vorbeam despre fotbal și sex. Acum, mai mult despre prostată și pensii”, glumește Peter, făcând aluzie la anii care au trecut și la subiectele actuale de interes pentru grup.

Pub-urile s-au schimbat și ele. Grupul a rămas fidel câtorva locații din Sheffield și Rotherham, schimbând locul doar atunci când pub-ul respectiv se închidea.

„Aș spune că avem o medie de puțin peste nouă ani într-un pub”, explică Peter.

„Cele mai multe pub-uri la care am încetat să mai mergem s-au închis.”, mai adaugă cu tristețe.

Chiar și în perioada pandemiei, prietenia lor a rămas puternică, când joia obișnuită de ieșit la pub s-a transformat temporar într-o seară virtuală pe Zoom. În mod surprinzător, asta a permis foștilor membri ai grupului, care s-au mutat în alte țări, să revină în „grupul de joi”. Acum, chiar și după revenirea la normal, păstrează tradiția întâlnirilor online o dată pe lună pentru a-i include pe prietenii care locuiesc în Australia, Canada sau East Sussex.

 

„Trebuie să faci lucruri noi”

 

Întâlnirile nu sunt doar o rutină, ci și un spațiu de discuții intense și diverse.

„Niciunul dintre noi nu este la fel. Avem opinii politice incredibil de contrastante, ceea ce duce la cele mai incredibile și ilogice discuții.”, spune Paul.

Totuși, poate cel mai important aspect al prieteniei lor este că niciodată nu au permis argumentelor să devină personale sau să le urmeze afară din pub.

„Suntem oameni destul de diferiți, dar toți avem aceleași valori fundamentale”, adaugă Brian. „Dacă ne certăm între noi, nu e vorba despre lucruri importante.”

În ciuda trecerii anilor și a diferențelor, prietenia lor a rămas neschimbată. Cu 17 copii, 33 de nepoți și șase strănepoți între ei, cei șase prieteni continuă să se întâlnească în fiecare săptămână, iar tradiția lor rămâne un simbol al prieteniei și al loialității.

„Trebuie să faci lucruri”, adaugă Paul, subliniind importanța de a păstra prietenia proaspătă și activă. „Nu vă puteți întâlni doar pentru a discuta despre trecut. Dacă continuați să faceți lucruri noi, aveți întotdeauna ceva de discutat.”

La finalul serii, când pub-ul se pregătește de închidere, unul dintre ei face o ultimă glumă: „Obișnuiam să bem trei halbe, acum doar două”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel