Deși răceala nu este la fel de severă ca gripa, aceasta poate face ca activitățile zilnice de bază să devină mai dificile. Strănutul, nasul înfundat și durerile de gât nu sunt niciodată plăcute.
Deci, ce puteți face pentru a ușura o parte din durere? Iată șase remedii naturale pentru răceală pe care să le luați în considerare.
1. Practicați prevenția
Una dintre cele mai bune modalități de a gestiona o răceală este să evitați să vă îmbolnăviți în primul rând. Mai ușor de spus decât de făcut, nu-i așa? Deși este imposibil să eviți vreodată să răcești, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți minimiza riscul, cum ar fi:
Protejați-vă sistemul imunitar prin menținerea sănătății.
Faceți exerciții fizice în mod regulat.
Mâncați alimente sănătoase - în special legume cu frunze verzi închise la culoare.
Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun.
Evitați să vă atingeți fața. Virușii răcelii pot trăi pe mâini timp de până la 24 de ore și pot intra în organism prin nas, gură și ochi.
Stați departe de persoanele care sunt bolnave.
2. Rămâneți hidratat
O hidratare adecvată vă poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor. Pentru a vă asigura că vă mențineți hidratat, încercați să:
Beți multe lichide. Acestea pot include apă, ceai decofeinizat, sucuri (dar săriți peste orice conține prea mult zahăr) și supă.
Evitați băuturile care vă deshidratează - cum ar fi sucurile, alcoolul sau cafeaua.
Setați-vă memento-uri pentru a bea apă.
Umpleți o sticlă de apă dimineața și asigurați-vă că o sorbiți pe tot parcursul zilei.
3. Odihniți-vă bine
Lupta cu o boală poate avea un impact asupra corpului tău. Oferindu-i corpului tău odihna de care are nevoie poate ajuta sistemul tău imunitar să lupte împotriva virusului răcelii. Iată câteva modalități de a vă lăsa corpul să se vindece singur în mod natural:
Puneți smartphone-ul jos. Oferiți creierului dvs. o pauză lăsând dispozitivul deoparte.
Trageți un pui de somn.
Citiți o carte veselă.
Ascultați o meditație ghidată.
Urmăriți un film emoționant.
4. Ameliorează-ți durerea de gât
Durerea de gât poate fi o iritație constantă atunci când ești răcit. Din fericire, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a-l calma. Puteți:
Fă-ți propriile pastile pentru tuse cu miere, lămâie și ghimbir.
Sorbiți ceai cald cu miere și lămâie.
Faceți gargară cu apă caldă sărată.
Beți bulion cald și limpede.
Bucurați-vă de un tratament rece, cum ar fi o înghețată de fructe proaspete.
5. Reduceți congestia
Atunci când mucusul se acumulează în pasajele nazale și în plămâni, provoacă congestie și o senzație generală de înfundare. Cea mai mare parte a congestiei de la o răceală se va elimina de la sine în timp, dar uneori o puteți reduce dacă:
Folosiți un vaporizator cu ceață rece.
Faceți un duș fierbinte, cu aburi.
Încercați o clătire a sinusurilor cu soluție salină.
Așezați o compresă caldă pe față.
Sprijiniți-vă capul cu perne înainte de culcare. Acest lucru poate permite ca o parte din congestie să se scurgă din nas în timp ce dormiți.
6. Condimentați-vă mâncarea
Atunci când corpul tău își construiește apărarea împotriva unui virus de răceală, poate apărea o inflamație. Încercați să adăugați câteva condimente în mâncare pentru a reduce potențial inflamația* - în timp ce îi dați mesei dvs. un plus de aromă:
Adăugați niște turmeric, ghimbir și usturoi în supă.
Presărați puțină scorțișoară și cuișoare în ceaiul decofeinizat.
Folosiți un strop de piper cayenne într-un fel de mâncare pentru a ajuta la curățarea temporară a unui nas înfundat.
Când trebuie să consultați un medic
Vechea zicală este adevărată: nu există leac pentru răceala comună, așa că țineți cont de faptul că remediile de mai sus sunt menite să ajute la tratarea simptomelor, nu a infecției.
Singurul lucru care va face cu adevărat ca răceala să dispară este timpul, iar aceasta durează de obicei între 1 și 2 săptămâni.
Cu toate acestea, dacă încă nu vă simțiți mai bine după o săptămână sau două, dacă începeți să vă simțiți mai rău sau dacă dezvoltați simptome grave - care pot include febră mare persistentă, dificultăți de respirație sau slăbiciune extremă și amețeli - solicitați imediat asistență medicală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News