Șase tone de droguri, în valoare de 630 de milioane de euro, au fost confiscate în Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șase tone de droguri, în valoare de 630 de milioane de euro, au fost confiscate în Italia
Șase tone de droguri, în valoare de 630 de milioane de euro, au fost confiscate în Italia

Autoritățile italiene au realizat luni una dintre cele mai mari capturi de substanțe chimice utilizate în producția de droguri, confiscând șase tone de precursori chimici proveniți din China. 

Aceste substanțe ar fi permis fabricarea a zeci de milioane de pastile MDMA, cunoscute sub numele de ecstasy, cu o valoare totală de vânzare estimată la 630 de milioane de euro, conform informațiilor furnizate de AFP și preluate de Agerpres.

Investigațiile, desfășurate cu sprijinul agenției judiciare europene Eurojust, au vizat un om de afaceri din Milano și au condus la arestarea a doi cetățeni chinezi în Olanda. Comunicatul poliției vamale italiene a subliniat că anchetatorii au confiscat mărfuri ce conțineau 6,337 de tone de precursori de droguri, cantitate suficientă pentru a produce peste 63 de milioane de pastile MDMA.

Captura a avut loc pe aeroportul Malpensa din Milano, în timpul unei inspectări a mărfurilor declarate la vamă ca pulbere de poliester. Cu toate acestea, testele ulterioare au relevat că mărfurile conțineau „granule de pudră albă și fulgi gălbui” neconforme, care s-au dovedit a fi PMK, un precursor chimic al ecstasy-ului. PMK este utilizat în mod obișnuit în producția de parfumuri, dar poate fi și un ingredient cheie în fabricarea de droguri sintetice.

 

Substanțele urmau să fie expediate în Olanda

 

Conform detaliilor comunicate de autorități, încărcătura trebuia să treacă printr-o întreprindere din Milano, cu depozite situate în Varese, în regiunea Lombardia. De acolo, substanțele urmau să fie expediate în Olanda. În colaborare cu colegii italieni, polițiștii olandezi au identificat și confiscat zeci de kilograme de PMK, ketamină, metilamină și hașiş într-un loc de stocare din Olanda.

Această operațiune de succes reflectă eforturile concertate ale autorităților italiene și europene în lupta împotriva traficului de droguri și a criminalității organizate. Captura de la Malpensa nu doar că a prevenit producția unei cantități uriașe de droguri sintetice, dar a și subliniat importanța colaborării internaționale în combaterea acestui flagel global.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să examineze legăturile dintre suspectul din Milano și cei doi cetățeni chinezi arestați, precum și posibilitatea existenței altor rețele implicate în acest trafic. Aceasta este o lovitură semnificativă pentru rețelele de trafic de droguri din Europa și un semnal clar că autoritățile sunt vigilente și pregătite să acționeze ferm împotriva oricărei tentative de introducere a substanțelor ilicite pe piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel