Sbriciolata de cartofi cu cârnați - o combinație cu efect total neașteptat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sbriciolata de cartofi cu cârnați - o combinație cu efect total neașteptat
Sbriciolata de cartofi cu cârnați - o combinație cu efect total neașteptat

Sbriciolata de cartofi cu cârnați este o idee de preparat foarte gustos. Nu durează foarte mult s-o faci, iar rezultatul va impresiona pe toată lumea. 

Sbriciolata de cartofi cu cârnați e o variantă a gateau-ului clasic, umplută în acest caz cu cârnați la tigaie și mozzarella: aspectul special se obține prin fărâmițarea amestecului de cartofi, făină, ou și parmezan pentru a acoperi umplutura. Un praf final de pesmet înainte de a o introduce în cuptor va asigura o crustă crocantă.

Este un preparat grozav pentru o cină gustoasă și foarte ușor de făcut: vei mânca o felie după alta!

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)


- 1 kg de cartofi fierți

- 80-100 g făină (în funcție de consistența cartofilor)

- 100 g parmezan ras

- 1 ou

- 350 g cârnați

- 200 g mozzarella

- 1/2 ceapă

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin

- pesmet după gust

Cum se face sbriciolata de cartofi cu cârnați

 

Mai întâi se curăță de coajă și se fierb cartofii în apă cu sare. După ce sunt gata, se pasează cu un pisălog și se lasă să se răcească

Între timp, gătiți cârnații: într-o tigaie, rumeniți o jumătate de ceapă, tăiată grosier, în puțin ulei de măsline. După câteva minute, adăugăm carnea din cârnați (dăm la o parte învelișul) și amestecăm cu o lingură.

Se condimentează cu sare și piper și se rumenesc, amestecând ocazional.

Vezi și: Paste cu pui și legume, gata în câteva minute. Doar pune ingredientele într-o tigaie și cina este gata

Se iau cartofii fierți în prealabil și se adaugă făina și parmezanul ras. Apoi se adaugă sare și piper după gust și se amestecă totul.

Se adaugă apoi un ou și se amestecă, lucrând amestecul mai întâi cu o lingură și apoi cu mâinile.

Se transferă aproximativ două treimi din ea într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 24 cm și se face baza și marginea laterală a crumble-ului nostru.

Se umple cu mozzarella tocată și cârnați, apoi se fărâmițează restul de aluat peste ea.

Va fi un pic elastică, așa că puneți făină pe mâini.

Se presară cu puțin pesmet și se coace în cuptor la 180° timp de aproximativ 35 de minute.

Sfaturi și variații

 

Puteți micșora cantitatea de făină în funcție de consistența cartofilor.

Această varianta de sbriciolata este o rețetă gustoasă de savurat la o cină în familie sau cu prietenii.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel