Sbriciolata de lămâie fără coacere - un desert proaspăt și incredibil de aromat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sbriciolata de lămâie fără coacere - un desert proaspăt și incredibil de aromat
Sbriciolata de lămâie fără coacere - un desert proaspăt și incredibil de aromat

Sbriciolata de lămâie fără coacere este un desert proaspăt și apetisant, foarte simplu de făcut, dar cu un rezultat irezistibil. Nu ratați rețeta noastră perfectă de vară. 

Sbriciolata de lămâie fără coacere este un desert proaspăt și apetisant, foarte simplu de făcut, dar cu un rezultat irezistibil. Amestecul de blat cu "firimituri", tipic pentru acest tip de prăjitură, realizat cu biscuiți uscați și unt, este completat de o umplutură moale din brânză mascarpone, frișcă, suc de lămâie și coajă de lămâie.

O cremă delicioasă, cu gustul proaspăt și aromat tipic acestui citrice, cu a cărui coajă se aromatizează și baza. Hai să descoperi și tu cum să prepari sbriciolata de lămâie fără coacere.

Ingrediente (pentru o formă rotundă cu balamale de 22 cm)

 

- 360 g biscuiți digestivi

- unt 170 g unt

- 300 g de brânză mascarpone

- 250 ml de smântână proaspătă

- coaja rasă de la 2 lămâi netratate

- lămâie 30-40 ml suc de lămâie

- 125 g zahăr pudră

Mod de preparare

 

Mai întâi pregătim aluatul pentru a face baza prăjiturii și topping-ul. Acesta este un amestec de firimituri obținut prin mărunțirea biscuiților, cu ajutorul unui mărunțitor și adăugarea untului topit. Se amestecă bine cu o lingură și se aromatizează cu coaja rasă de la o lămâie, de preferință netratată.

Se toarnă aproximativ 2/3 din amestecul obținut într-o formă cu balamale cu diametrul de 22 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt pe fund și pe pereți.

Compactăm amestecul cu dosul unei linguri pentru a obține o bază regulată, apoi facem o margine puțin mai înaltă de jur împrejur. Punem la frigider să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătim crema: cu ajutorul mixerului lucrăm brânza mascarpone, apoi turnăm sucul de lămâie și aromatizăm cu coaja rasă. Separat, într-un alt bol, se bate frișca cu zahărul pudră, apoi se încorporează în crema de mascarpone, amestecând ușor.

Luați baza de tort și turnați crema peste ea: întindeți-o și nivelați-o cu o spatulă sau o lingură. Acoperim cu amestecul de miez rămas și la final lăsăm să se odihnească în frigider 3-4 ore înainte de a servi.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

În loc de mascarpone, putem folosi și ricotta sau brânză Philadelphia.

Pentru a adăuga o notă crocantă, putem adăuga în amestec și câțiva biscuiți amaretto uscați.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți vei dori să încerci și celebra plăcintă americană cu prune.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel