Scandal de proporții la o grădină zoologică: Oamenii și-au cerut banii înapoi când au văzut urșii panda falși

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Scandal de proporții la o grădină zoologică: Oamenii și-au cerut banii înapoi când au văzut urșii panda falși / Foto: Ladbible
Scandal de proporții la o grădină zoologică: Oamenii și-au cerut banii înapoi când au văzut urșii panda falși / Foto: Ladbible

O grădină zoologică din orașul Guangyuan, China, se confruntă cu un val de critici și cereri de returnare a banilor din partea vizitatorilor, după ce aceștia și-au dat seama că animalele pe care le credeau urși panda erau, de fapt, câini vopsiți. 

Incidentul a declanșat o furtună pe rețelele sociale și în presă, stârnind atât indignare, cât și amuzament.

Vizitatorii, care au venit să admire „animale rare și exotice”, au observat inițial creaturile monocrome cu blană albă și pete negre plimbându-se liniștite în incinta destinată urșilor panda. Deși la prima vedere păreau a fi urși panda autentici, mai mulți dintre vizitatori au început să își pună întrebări după ce au auzit zgomote ciudate venind din partea „urșilor”. În loc de sunetele obișnuite ale unui panda, animalele au început să latre, dezvăluind adevărata lor identitate: câini pictați.

„Nu trebuie să fii un expert pentru a-ți da seama că aceștia nu sunt urși panda adevărați”, a declarat unul dintre vizitatori. „Inițial, am crezut că sunt doar obosiți și că respirația grea era normală pentru un panda, dar când au început să latre, am realizat că am fost păcăliți.”, a mai zis el conform Ladbible.

Fotografii realizate de un vizitator nemulțumit arată unul dintre „panda” stând la soare, cu limba scoasă și respirând greu, în timp ce „prietenul” său se plimba liniștit în umbră. Deși la prima vedere creaturile puteau părea similare cu urșii panda, comportamentul lor și zgomotele pe care le făceau au spulberat rapid iluzia.

 

Pozele au devenit virale

 

Pe rețelele sociale, incidentul a devenit viral, oamenii distribuind imagini și comentarii ironice despre „panda falsi”. Mulți au criticat grădina zoologică pentru încercarea de a induce în eroare vizitatorii, în timp ce alții au găsit situația hilară. „Cum să încerci să treci niște câini vopsiți drept panda? E absurd!” a comentat un utilizator de pe Weibo, platforma de socializare chineză.

În fața criticilor, grădina zoologică a emis un comunicat în care a negat că ar fi încercat să înșele vizitatorii. Reprezentanții acesteia au afirmat că animalele din incintă nu au fost niciodată prezentate ca urși panda. Totuși, vizitatorii nu au fost mulțumiți de explicație și au continuat să ceară returnarea banilor pentru bilete.

În urma presiunii din partea presei locale, grădina zoologică a recunoscut că a vopsit doi câini din rasa Chow Chow pentru a semăna cu urșii panda. Chow Chow este o rasă de câini originară din nordul Chinei, cunoscută pentru blana groasă și dublă, care poate semăna cu cea a unui leu sau chiar a unui urs. Deși vopsirea câinilor nu este ilegală în China, mulți consideră această practică imorală și înșelătoare.

Acest scandal nu este primul de acest fel în China. În trecut, alte grădini zoologice din țară au fost implicate în incidente similare. De exemplu, o grădină zoologică din Xichang a fost reclamată după ce a încercat să prezinte un Golden Retriever drept leu, iar o altă grădină zoologică din Hangzhou a fost acuzată că a pus un om îmbrăcat în costum de urs într-o incintă pentru a distra vizitatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel