Scandal în Parlament. Deputaţii AUR au părăsit şedinţa de plen, în semn de protest faţă de scoaterea partidului de pe buletinele de vot

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Deputaţii AUR au părăsit, luni, şedinţa Camerei Deputaţilor, liderul formaţiunii George Simion susţinând că parlamentarii partidului protestează astfel faţă de scoaterea AUR de pe buletinele de vot în mai multe judeţe.

"E regretabil ce se întâmplă în zilele acestea în birourile electorale judeţene, este regretabil felul în care alegeţi să vă bateţi joc de legile electorale, de Constituţie, cum scoateţi arbitrar unii candidaţi şi fac un apel la toţi colegii deputaţi să nu participe la această şaradă, la scoaterea unui partid, care a acţionat în norme democratice, de pe buletinele de vot. Reprezentanţi de la mai toate partidele care sunt aici în sală au votat contra candidaturii noastre în majoritatea judeţelor. Avem peste 100 de contestaţii la apel, iar ce s-a întâmplat la Bistriţa-Năsăud este simptomatic pentru felul în care un baron roşu alege să dicteze cine poate candida şi cine nu poate candida, aviz pentru domnul Radu Moldovan", a afirmat Simion, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a menţionat că deputaţii AUR părăsesc sala de şedinţe.

"În semn de protest, la această şedinţă şi la şedinţa de vot final, deputaţii AUR părăsesc sala şi aşteaptă din partea puterii şi din partea coaliţiei care conduce această ţară să revină asupra deciziei de scoatere a AUR de pe buletinele de vot", a adăugat George Simion.

În replică, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că acest demers al lui George Simion înseamnă "culmea ipocriziei".

"Să fii Simion şi să spui că au fost scoşi oameni de pe listele de vot înseamnă culmea ipocriziei. Tocmai asta s-a întâmplat de curând cu decizia CCR care îi netezeşte drumul lui Simion către turul doi în încercarea lui Marcel Ciolacu să-şi asigure cel mai facil candidat în bătălia pentru Preşedinţia României. Şi tocmai el să spună asta arată cât de mare este ipocrizia. Am văzut acum. Trebuia să explice domnul Simion ce se întâmplă cu banii pe care îi cere pentru a pune oameni pe listele parlamentare. Am văzut 12 deputaţi AUR ieşind pe uşă ori 60.000 euro. Domnul Ringo Dămureanu poate să spună mai multe. Aia este problema lui Simion. Cele mai multe contestaţii au fost făcute din interiorul partidului, de la foşti colegi cărora le-a cerut bani să-i pună pe liste şi el vrea să fie preşedintele României", a spus Moşteanu. 

Ringo Dămureanu a fost exclus din grupul parlamentar al AUR de la Camera Deputaţilor

 

Deputatul Ringo Dămureanu a fost exclus, luni, din grupul parlamentar al AUR de la Camera Deputaţilor.

"Vă aducem la cunoştinţă că domnul Ringo Dămureanu a fost exclus din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor şi în consecinţă nu va mai face parte din componenţa acestuia", a transmis liderul grupului AUR, Alin Coleşa, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor a depus, săptămâna trecută, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean Dolj, listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Ringo Dămureanu nu s-a mai aflat pe aceste liste.

"Astăzi, AUR mi-a spus adio. După ce am reprezentat cu cinste şi onoare judeţul Dolj şi regiunea Oltenia în Parlamentul României timp de 4 ani, fiind cel mai activ deputat din regiune dintre toate partidele, AUR a depus, azi, la Dolj, listele de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor pentru mandatul 2024-2028 fără a mă înscrie pe nicio poziţie, fără a-mi da nicio explicaţie", a scris Ringo Dămureanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel