Scandal într-o localitate de lângă Roma. Un român e acuzat că a furat o lebădă și a mâncat-o

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Românul e acuzat că a gătit lebăda pe grătar (Foto: Freepik)
Românul e acuzat că a gătit lebăda pe grătar (Foto: Freepik)

Caz controversat în orașul Ostia, lângă Roma, acolo unde un român este acuzat că a ucis și mâncat o lebădă. 

O lebădă a dispărut în circumstanțe suspecte din zona Canalului Pescarilor din orașul italian Ostia, stârnind îngrijorare în comunitate. Potrivit publicației 7 Colli, lebăda a fost prinsă de un român fără adăpost, care ar fi ademenit-o cu pesmet și ar fi dus-o sub podul unde locuiește.

Există suspiciuni că pasărea ar fi fost ucisă și mâncată.

„Am văzut cum a atras lebăda și apoi a dus-o sub pod. Acolo a aprins un foc imediat după dispariție", a declarat un pescar local jurnaliștilor italieni.

Lebăda era cunoscută pescarilor din zonă

 

Incidentul a avut loc într-o zonă frecventată atât de pescari, cât și de vizitatori ai unui restaurant din apropiere și ai unor terenuri de padel. Martorii au observat rămășițele focului după ce lebăda a dispărut, ceea ce a întărit suspiciunile privind soarta acesteia. Printre aceștia se află și Claudio Atzori, președintele Parcului Iazului, care a mărturisit că este "supărat” de cele întâmplate. 

„Lebăda trăia aici liniștită de ceva vreme, împreună cu partenerul și cei doi pui. Pescarii erau obișnuiți cu familia lor, iar lebedele se simțeau în siguranță în prezența noastră. Le dădeam mâncare fără să le facem vreodată rău”, a explicat Atzori, potrivit sursei citate.

Un român fără adăpost e acuzat de localnici

 

Bărbatul fără adăpost, de origine română, este cunoscut în zonă, fiind adesea văzut rătăcind desculț. Locuiește sub podul care traversează Canalul Pescarilor, iar martorii susțin că el ar fi responsabil pentru dispariția lebedei.

"L-am văzut ademenind lebăda cu pâine și apoi luând-o sub pod. Apoi am observat rămășițele unui foc. Nu l-am văzut gătind sau mâncând pasărea, dar focul a fost aprins imediat după ce lebăda a dispărut”, a povestit un alt pescar.

Dispariția lebedei a provocat rumoare în comunitatea locală, care era atașată de familia de păsări. Claudio Atzori: „Am văzut personal resturile focului și oalele sub pod, dimineața, imediat după ce lebăda dispăruse. Unul dintre pescari susține că l-a văzut pe bărbat prinzând lebăda. Suntem cu toții șocați.”

Dispariția lebedei și focul aprins sub pod i-au determinat pe pescari să tragă concluzia că pasărea ar fi fost sacrificată.

Acum, aceștia își exprimă îngrijorarea cu privire la siguranța celorlalte trei lebede rămase în canal. „Ne temem că și celelalte ar putea dispărea, ademenite cu pâine sau în alt fel. Nu știm cum să le protejăm”, a mai spus Atzori.

Autoritățile locale au demarat o investigație pentru a preveni alte dispariții.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel